Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljena lista

Socijaldemokrat je najaktivniji zastupnik, pogledajte koja trojica u Saboru ove godine nisu rekli ni riječ

Saborski zastupnici
Saborski zastupnici Goran Mehkek/Cropix
Aktualno Galerija Željko Pavić Željko Pavić Foto: Socijaldemokrati Glasanje u Saboru - 27 Glasanje u Saboru - 27 Foto: Cropix Dalija Orešković u Saboru Dalija Orešković u Saboru Foto: DNEVNIK.hr Furio Radin Furio Radin Foto: Damjan Tadic/Cropix +0 Saborski zastupnici Galerija 1/5 >>
Objavljeno je izvješće o aktivnosti saborskih zastupnika u proljetnom zasjedanju. Najaktivniji je bio Željko Pavić koji se za riječ javio 476 puta. I dok se većina zastupnika javljala svaki dan, čak 17 zastupnika ima deset ili manje javljanja.

Socijaldemokrat Željko Pavić, zastupnik je s najviše javljanja u proljetnom zasjedanju Hrvatskog sabora, s prvog je mjesta 'izgurao' Anku Mrak Taritaš (Glas) koja je u prethodnom, jesenskom zasjedanju imala najviše javljanja.

Saborski zastupnici Željko Pavić (Foto: Socijaldemokrati)

U 80 dana proljetnog zasjedanja, od sredine siječnja do sredine srpnja, Pavić se za riječ javio 476 puta, u prosjeku šest puta svakoga dana, pokazuje saborska statistika koja još nije potpuna jer je obuhvatila razdoblje do 7. srpnja, a Sabor je zasjedao do 14. srpnja.

Pročitajte i ovo James Nott Mrtvi prijatelji Agenti mu upali u stan i ostali u šoku: Sve je nakrcao ljudskim lubanjama i kostima, zna se i odakle mu

Za pratitelje saborskih sjednica, Pavićevo prvo mjesto nije iznenađenje, već u jesenskom zasjedanju bio je među troje zastupnika s najviše javljanja, uz Mrak Taritaš i Daliju Orešković (Centar).

Saborski zastupnici Dalija Orešković u Saboru (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovoga proljeća, Mrak Taritaš je 'zauzela' treće mjesto sa 442 javljanja, dok je na drugom Dalija Orešković s deset više, odnosno 452.

Pročitajte i ovo Štrajk službenika i namještenika u pravosudnim tijelima Borba za radnička prava Štrajk u pravosuđu se nastavlja: ''Spremni smo obustaviti rad i na hitnim poslovima''

Kod svih troje, replike i odgovori na replike čine polovicu, pa i više ukupnih javljanja.

Pavić je replicirao 173 puta dok je na repliku odgovorio 136 puta, Orešković je replicirala 162 puta, a odgovorila 72 puta, Mrak Taritaš je replicirala 138 puta, a na repliku odgovorila 145 puta.

Pročitajte i ovo Zatvoren most na Krimu Rat u Europi VIDEO/FOTO Objavljene prve snimke nakon napada na Krimski most: Poginuli majka i otac, kći ranjena

Odlazak Branka Bačića u ministarske vode, u prve HDZ-ove redove 'gurnuo' je Josipa Borića, potpredsjednika Kluba HDZ-a koji je s 318 javljanja zauzeo četvrtu poziciju.

Saborski zastupnici Glasanje u Saboru - 27 (Foto: Cropix)

U prvih deset po broju javljanja su Mostov Marin Miletić (287), Katarina Peović (RF, 274), HDZ-ov Goran Ivanović (267), Mostov Miro Bulj (259), SDP-ova Andreja Marić (245) i Urša Raukar Gamulin iz Možemo (227).

To su, manje-više, ista imena kao i jesenas.

Više od 200 puta za riječ su se javile i Sandra Benčić iz Možemo (214) i HDZ-ova Grozdana Perić (211).

Pročitajte i ovo Ilustracija ipak spašeni VIDEO Dva mjeseca on i pas plutali oceanom, otkrio kako su uspjeli preživjeti: "Prošao sam kroz teško iskušenje"

Čak 17 zastupnika ima 10 ili manje javljanja

I dok se većina zastupnika javljala svaki dan, neki i po više puta, čak 17 zastupnika ima deset ili manje javljanja.

Trojica se nisu javila ni jednom, a to su Matko Kuzmanić (SDP), Vinko Grgić (NZ) i Ante Sanader (HDZ) kojem je 'olakotna okolnost' da je potpredsjednik Sabora, pa u dio njegovih obveza spada i vođenje saborskih sjednica, često i do kasno u noć.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović s pripadnicima 12. HRVCON-a - 2 Vruće ljeto Oporba zaziva sazivanje izvanredne sjednice Sabora, Milanović poručio: ''Neka se jave pa ćemo vidjeti''

Tri puta se javio potpredsjednik Furio Radin (NZ), pet puta Željko Reiner (HDZ), Socijaldemokrat Davorko Vidović 29, a potpredsjednica Sabora Sabina Glasovac (SDP) čak 176 puta.

Saborski zastupnici Furio Radin (Foto: Damjan Tadic/Cropix)

Po jednom su se javili Goran Dodig (HDS) i Sanja Udović (NZ), dva puta Ermina Lekaj Prljaskaj (NZ), po tri Miroslav Škoro i Radoje Vidović (HDZ), po šest Milorad Pupovac (SDSS) i Vladimir Bilek (NZ), sedam Ivan Budalić (HDZ), po osam Nikolina Baradić (HDZ) i Stjepan Kovač (SDP), a po deset Predrag Štromar (HNS) i Franko Vidović (SDP).

Navedeni podaci mogu se i promijeniti, kad saborske službe obrade i posljednji radni tjedan proljetnog zasjedanja koji je bio vrlo dinamičan i s brojim javljanjima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stanje na cestama Ogromna gužva na zagrebačkoj obilaznici, kolone su kilometarske: "Za dio koji prođem za četiri minute sad mi treba pola sata"

U 80 dana proljetnog zasjedanja, svi zastupnici (151), za riječ su se javili 12.005 puta, najviše kako bi replicirali (4427 puta), iznijeli stajalište kluba (2376) te odgovorili na repliku (2302 puta).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene