Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mrtvi prijatelji

Agenti mu upali u stan i ostali u šoku: Sve je nakrcao ljudskim lubanjama i kostima, zna se i odakle mu

James Nott
James Nott Foto: Platforma X
Kad su FBI agenti pokucali na vrata Jamesa Notta i pitali ga tko boravi u stanu s njim, odgovorio im je da su tamo samo njegovi mrtvi prijatelji. U stanu su zatim našli 40 lubanja i kralježnica.

Muškarac iz savezne države Kentucky uhićen je nakon što je u njegovom stanu pronađena veća količina ljudskih ostataka koji su mu dekorirali stan. Radilo se o pozamašnom broju kostiju i lubanja, a unatoč tome što ih muškarac naziva mrtvim prijateljima nije do "ukrasa" došao ubojstvom.

Vjeruje se da je njegov slučaj povezan s nacionalnom mrežom krijumčara koji su kosti krali iz mrtvačnice Medicinskog fakulteta sveučilišta Harvard i zatim ih prodavali putem ilegalnih kanala, piše Independent.

Pročitajte i ovo Otac i sinovi skočili na pistu Bizarna ideja VIDEO Kasnili na let pa odlučili zaustaviti avion na sulud način: Privela ih policija i završili iza rešetaka

FBI agenti su podnijeli kaznenu prijavu i izvršili nalog za pretres kuće 39-godišnjeg Jamesa Notta i optužili su ga za prodaju ljudskih ostataka i za ilegalno posjedovanje vatrenog oružja. Agenti su rekli da su u Nottovom stanu pronašli oko 40 ljudskih lubanja, leđne moždine, bedrene kosti i kosti kuka, zajedno s torbom Harvard Medical School.

Kako se navodi u tužbi, pitali su Notta boravi li još netko s njim u kući prije nego što su ušli na što je on odgovorio: "Samo moji mrtvi prijatelji."

Agenti su pronašli ljudske ostatke postavljene dekorativno oko njegovog namještaja, jedna lubanja je pronađena umotana u maramu, dok je druga bila na Nottovom krevetu.

Pročitajte i ovo Polijevanje pivom do preplanulog tena - 2 SPF Širi se novi trend na TikToku: Polijevaju se po cijelom tijelu, stručnjaci poslali upozorenje

Jednostavnom istragom, tj. pretraživanjem njegova Facebook računa, vlasti su otkrile da je kupio ljudske ostatke putem interneta koristeći pseudonim "William Burke". Nott je razmjenjivao poruke s Jeremyjem Pauleyjem (40) iz Pennsylvanije koji je optužen u slučaju mrtvačnice na Harvardu za prodaju ljudskih ostataka. Njih dvoje su navodno razmjenjivali poruke o prodaji i kupnji dijelova tijela.

Iako očigledno sklon ovom bizarnom stilu uređenja Nott je namjeravao nastaviti prodaju dijelova tijela, a osim za njihovo posjedovanje i prodaju optužuje ga se i zbog posjedovanja ilegalnog oružja koje mu je pronađeno u stanu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene