Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugački odmor

Počelo dugo, toplo ljeto za zastupnike: Pogledajte što kažu da će raditi tijekom iduća dva mjeseca - "Meni je doista neugodno izaći pred građane..."

Aktualno Galerija Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Foto: DNEVNIK.hr Marija Selak Raspudić Marija Selak Raspudić Foto: DNEVNIK.hr Ivana Kekin Ivana Kekin Foto: DNEVNIK.hr Mišel Jakšić, saborski zastupnik Mišel Jakšić, saborski zastupnik Foto: DNEVNIK.hr +2 Stipo Mlinarić, saborski zastupnik Galerija 1/7 >>
Akteri domaće politike uživaju u onome: radio, ne radio - plaćetina ide. Zastupnicima je dugo toplo ljeto počelo. Pred njima su dva mjeseca odmora, ali kad se njih upita - gotovo svi redom govore puno će raditi, malo se odmarati. Je li to doista tako?

Zrikavci zriču, lavanda miriše, pune ruke posla za Hrvoja Zekanovića.

"Ovo ljeto sam na relaciji Šibenik - Brač, trenutno sam na Braču, akcija je žetva lavande", rekao je Zekanović.

Dok je na otoku, u žetvi, zastupnička plaća ide. Na dan saborskog raspusta rugao se oporbi.

"Da su već uplatili aranžmane za svoj godišnji odmor koji počinje danas. Dakle, ovo je farsa, znam, uplatili su, konkretno obitelj Raspudić se upravo pakira i odlazi na put", izjavio je Zekanović.

Ipak nisu, u Zagrebu su. Marija Selak Raspudić i za ljetni raspust najavljuje zastupnički i znanstveni angažman.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Ivana Petrović Ivana Petrović Pregled tjedna: Snimka zlostavljanja djece u osječkom domu najgore je što smo čuli u proteklome tjednu

"Iskreno, kao majka dvoje djece ne mogu reći da poznajem odmor u klasičnom smislu riječi, to vam je ako se i dokopamo plaže bit će da se ne potopi da se ne presunča i tome slično, a vremena izležavanja u hladu su odavno iza mene", poručila je Selak Raspudić.

Ivana Kekin pak ne želi odmor.

"Ja se za početak nadam da neće biti odmarajuće i da ćemo imati izvanrednu sjednicu Sabora. To je prva stvar koju bih htjela, a također uvijek ima posla i mimo Sabora, znate i sami, i stranačkog i pripreme, čeka nas užasno burna jesen i ne vjerujem da će se itko tko se ozbiljno planira baciti u predizbornu godinu odmarati puno ovo ljeto", napomenula je Kekin. 

Neće, ako se pita Mišela Jakšića.

"Sigurno je da ću pratiti rasplet štrajka pravosudnih djelatnika koji je totalno paralizirao pravosudni sustav, u planu je obići moju novu četvrtu izbornu jedinicu, čeka me puno obaveza na mjestu gradonačelnika Koprivnice. Vjerujem da će se u svemu tome naći tjedan dana vremena za more", istaknuo je Jakšić.

Radno, čini se i u HDZ-u, donosi reporterka Dnevnika Nove TV, Josipa Krajinović.

"Naravno da će dio toga biti i odmor s obitelji, ali isto tako nastavak rada na terenu, razgovor sa svojim sugrađanima i priprema za zakonske prijedloge koji idu u proceduru", rekao je Nikola Mažar.

U toliko silnog posla saborskih kolega ne vjeruje Stipo Mlinarić.

"To su floskule koje političari vam daju, ja ću vam reći u ovom periodu što ću ja imati konkretno otići ću u Knin, to je moja dobra volja, otići ću u Knin 5.8. i na Sinjsku alku", poručio je Mlinarić.

Ali, uvjerava - radit će i on.

"Tko želi sa mnom vrlo rado ga pozivam na radove u Vukovar, na obiteljskoj kući, imam puno toga radova, žena je zadala gore nego arhitekt neću stići u ta dva mjeseca", dodao je.

Dva mjeseca ljeti, mjesec dana odmora zimi, plus spajanja za blagdane, a zastupnici se protive tolikom slobodnom vremenu.

"Mislim da je to apsolutno neprimjereno i da je pitanje za vladajuće zašto se to jednog dana konačno ne promijeni", istaknuo je Jakšić.

"Meni je doista neugodno izaći pred građane i reći evo mi sada odlazimo na odmor, a gori u državi tako da smatram da to definitivno nije fer prema građanima", rekla je Selak Raspudić.

Pročitajte i ovo Katarina Jusić Mezga, novinarka Nove TV Kako je kod susjeda Turistička patrola Dnevnika Nove TV u Italiji i Sloveniji: Kakve su cijene u odnosu na one na hrvatskoj obali?

"Ja razumijem da HDZ-ovcima to ne odgovara i da bi se radije sunčali u svojim neki od njih i bespravno izgrađenim vilama, ali nadam se da tako neće biti", izjavila je Kekin.

"Isti ti nisu ostali ni do kraja aktualne sjednice u petak niti na glasovanju, a ako se pogleda i statistika Sabora možemo vidjeti da uglavnom isti ti budu najrjeđe u samom Saboru", napomenuo je Mažar.

U koji se isplati zasjesti jer imaju ono što većina priželjkuje - dobru plaću i dug odmor.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene