Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje na cestama

Ogromna gužva na zagrebačkoj obilaznici, kolone su kilometarske: "Za dio koji prođem za četiri minute sad mi treba pola sata"

Novi tjedan, nove gužve, ljeto i sezona u punom jeku.

Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvorova Buzin i Zagreb zapad prema naplati Lučko te na autocestama u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti, a na pojedinim dionicama autocesta vozi se usporeno, u koloni, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

"Za dionicu koju inače prođem za četiri minute sad mi treba pola sata", javio nam je čitatelj koji zbog kolone na obilaznici kasni na posao. 

Promet je posebice pojačan na autocesti A1 na dionici Zagreb - Karlovac - Bosiljevo II u smjeru mora, autocestama A2 Zagreb - Macelj, A3 Bregana - Lipovac, A6 Rijeka - Zagreb i A7 Rupa - Rijeka - Žuta Lokva, na Krku i Krčkom mostu, u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima.

Zbog veće gustoće prometa na pojedinim se dionicama autocesta vozi usporeno, u koloni, osobito u zonama odmorišta, tunela i naplatnih postaja, izvijestio je HAK, koji poziva vozače na dodatni oprez i strpljenje te poštovanje prometnih propisa i ograničenja.

Na A1 Zagreb - Ploče - Karamatići pojačan je priljev vozila kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora; povećana je gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika.

Pročitajte i ovo Poplave u Montpelieru Klimatska kriza Strašne poplave i ekstremne vrućine divljaju SAD-om: Ima mrtvih i nestalih, ali ono najgore tek slijedi

Pročitajte i ovo Zatvoren most na Krimu Rat u Europi VIDEO/FOTO Objavljene prve snimke nakon napada na Krimski most: Poginuli majka i otac, kći ranjena

Na A3 Bregana - Lipovac i zagrebačkoj obilaznici kolona vozila na prilazu naplatnoj postaji Lučko iz smjera čvora Zagreb zapad duga je oko jednog kilometra, a iz smjera čvora Buzin oko 2 kilometra.

Pojačan je promet osobnih i teretnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene