Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povišeni tonovi i neugodne riječi

Daliju Orešković presreo poznati dvojac, nije bilo ugodno: "Razgovor nije moguće prepričati, ali su mi objasnili zašto sam sotona"

Ante Deur, Branko Borković i Dalija Orešković
Ante Deur, Branko Borković i Dalija Orešković Foto: Facebook
Nakon što je njezin saborski govor odjeknuo u javnosti, zastupnica Dalija Orešković u nedjelju je objavila nastavak priče.

Dalija Orešković na društvenim je mrežama objavila da su pred Sabor stigli zastupnik HDZ-a Ante Deur i umirovljeni brigadir Branko Borković (Mladi Jastreb), koji ju je zbog istupa u Saboru, istaknula je Orešković, nazvao sotonom.

"Razgovor s Mladim Jastrebom i Antom Deurom nije moguće prepričati, ali zaključak je da nisam sotona zato što sam se ogriješila o čast branitelja, već zato što sam napala HDZ. U ime svega što bi jednoj naciji trebalo biti sveto, najveća tragedija za sjećanje na žrtvu Domovinskog rata bila bi da se između branitelja i HDZ-a stavlja znak jednakosti", napisala je zastupnica.

Također, objavila je objavila fotografiju na kojoj pozira s njima dvojicom, a na njoj Mladi Jastreb drži HDZ-ovu člansku iskaznicu.

"Slika je nastala nakon povišenih tonova i neugodnih riječi. Fotografirao je moj suradnik, uz znanje Deura i Borkovića. Što su htjeli postići, to ne znam, ali znam da nisu uspjeli", istaknula je na Twitteru.

U objavi na Facebooku Orešković je napisala da bi branitelji trebali biti uz narod, a ne uz vlast, pogotovo ne uz "vlast koja je Hrvatsku zarobila u korupciji".

"Vjerujem u Sokolove, Tigrove, Vukove, Gromove i Pume, u pripadnike svih drugih postrojbi, koji su ostali vjerni domovini. Ako su svjesni problema i stanja u državi, tada će svojim djelovanjem u miru očuvati vrijednosti za koje su njihovi suborci položili živote. Korupcija to sigurno nije", stoji u objavi.

"Kao što je to bilo i u ratu, tako je i sada uloga branitelja bitna za opstanak i budućnost ove zemlje. Mladi Jastreb, umirovljeni brigadir Hrvatske vojske Branko Borković to nije shvatio", zaključila je Orešković.

Podsjetimo, priča je krenula nakon njezina saborskog govora braniteljima koji se brzo proširio društvenim mrežama.

"U ime svih branitelja čije su tvornice, a s njima i radna mjesta nestala u pljački koju su počinile hrvatske vlasti nakon rata, u ime svih branitelja koji nisu privilegirani povlaštenim državnim kreditima, subvencijama, političkim pozicijama i stranačkim iskaznicama, u ime svih branitelja kojima smeta korupcija koja je uništila snove o pravednoj i pravnoj državi, u ime svih branitelja čije se sudbine mogu poistovjetiti s pričom iz ovog govora, još jednom onoj drugoj strani sabornice i politike poručujem: Bando prokleta!" rekla je.

"Spomenite mi još jednom da mrzim sve hrvatsko i, časna riječ, proganjat ću vas jednog po jednog i u sabornici i izvan nje nakon ovog mandata! I vi ćete meni danas govoriti o domoljublju? E, pa, nećete!", dodala je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene