Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hodao gol sa sjekirom

Što se to događa? Stručnjak pojašnjava što dovodi do psihičkog sloma zbog kojeg ljudi javno ozljeđuju sebe ili druge

Aktualno Galerija Ante Bagarić, psihijatar Ante Bagarić, psihijatar Foto: Dnevnik Nove TV Ante Bagarić i voditelji Dnevnika Nove TV - 1 Ante Bagarić i voditelji Dnevnika Nove TV - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Ante Bagarić i voditelji Dnevnika Nove TV - 2 Ante Bagarić i voditelji Dnevnika Nove TV - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Kontakti za psihološku pomoć Galerija 1/4 >>
Psihijatar Ante Bagarić za Dnevnik Nove TV komentirao je vijest o muškarcu koji je po zagrebačkom kvartu hodao sa sjekirom. Nešto kasnije, u njegovoj kući pronašli su i mrtvo tijelo.

Nakon što je zagrebačka policija u četvrtak oko 14:25 zaprimila vijest o muškarcu na području Susedgrada koji se ulicom šetao bez odjeće i sa sjekirom udarao po automobilima, psihijatar Ante Bagarić za Dnevnik Nove TV komentirao je što može uzrokovati ovakve događaje. 

"Od ovo malo informacija što za sad imamo možemo zaključiti da je to jedna krizna reakcija. Čovjek pritisnut nekim vanjskim ili unutarnjim jakim emocionalnim silama došao je u poziciju da burno reagira", rekao je Bagarić te objasnio kako je moguće da nitko od susjeda nije primijetio da se događa nešto čudno. 

"Nekada ove krizne situacije mogu doći potpuno iznenada. Osoba živi mirno, radi svoj posao, a onda nekakvi, visoko individualni trigeri izađu na vidjelo. Nasreću, u ovoj situaciji nitko nije stradao", nadodao je Bagarić.

Pročitajte i ovo Policija ispred zgrade tvrtke Mesna industrija Vajda Najnovija akcija EPPO-a Oglasila se poznata tvrtka u koju je upala policija po nalogu europskog javnog tužitelja

Psihijatar je nadalje komentirao i kako je moguće da je muškarac najvjerojatnije nekoliko godina živio u kući s mrtvim tijelom svoje majke.

"Živimo u jednoj sredini koja nije baš najbolja za mentalno stanje, favorizira se izoliranost i samostalnost. Stalno se uči djecu da budu samostalni i sami te da nije pristojno pitati susjeda zašto si danas ljut", rekao je psihijatar te objasnio kako je to odraz društva. 

"Krajnje je vrijeme da idemo u suprotnom smjeru, da nas se tiču susjedi i rođaci", nadodao je. 

Pročitajte i ovo Očevid u Susedgradu - 8 Istraga u tijeku Detalji strave na zapadu grada: "On je bio gol i imao je sjekiru" - pravi šok je uslijedio kada su ušli u kuću!

Prije dva dana drugi se muškarac zapalio na Trgu svetog Marka nakon čega je i premio. 

"Nalazimo se u nepovoljnom vremenu za ljude koji su mentalno osjetljivi. Opet se radi o jednoj tipičnoj kriznoj reakciji", rekao je Bagarić i povezao to s ratnim stanjem u dijelu Europe.

Pročitajte i ovo Dugo Selo - 4 Tri tjedna od pogibije Roditelji u Dugom Selu nastavljaju borbu za siguran put do škole: "Nadamo se da neće najbitnije pitanje biti - čija je ovo nadležnost"  

"Oko nas je relativno nepovoljna situacija. Rat koji je neizvjestan i koji nam je relativno blizu. Kao i ostale teškoće, primjerice financijske. Sve to negativno utječe na ljude koji su osjetljivi na mentalno zdravlje", rekao je psihijatar. 

Nadodao je da se kao društvo trebamo naučiti tražiti pomoć kada je ona potrebna i znati ponuditi pomoć kada vidimo da je nekome potrebna. 

"Kada vidimo da se netko zatvori u kuću na 15 dana, važno je ponuditi pomoć. Važno ga je pitati kako je", rekao je Bagarić te nadodao da se i psihijatrijska struka razvija te da je sve bolja u pomaganju ljudima. 

Ante Bagarić, psihijatar Kontakti za psihološku pomoć Foto: Dnevnik Nove TV

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene