Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Zagrebu

Umro muškarac koji se zapalio na Markovu trgu

Aktualno Galerija Izvanredna vijest Izvanredna vijest Foto: DNEVNIK.hr Muškarac se zapalio na Markovu trgu Muškarac se zapalio na Markovu trgu Foto: Patrik Macek/Pixsell Hrvoje Krešić - 1 Hrvoje Krešić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić - 2 Hrvoje Krešić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Hrvoje Krešić - 3 Galerija 1/6 >>
Muškarac koji se u utorak ujutro zapalio ispred zgrade Vlade i Sabora u večernjim satima je preminuo.

 

  • muškarac se polio benzinom pred Vladom

  • muškarac je u večernjim satima preminuo

Tijek događaja možete pratiti u nastavku:

21:50 Čovjek koji se jutros zapalio na Markovu trgu preminuo je u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice.

"Muška osoba koja se danas samozapalila na Markovu trgu u Zagrebu te je bila zbrinuta na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u jedinici intenzivnog liječenja je usprkos poduzetim naporima liječnika preminula od zadobivenih ozljeda iza 21 sat" , priopćili su iz bolnice.

20:00 Muškarac koji se jutros polio benzinom i zapalio i dalje je u životnoj opasnosti, izvijestili su u utorak navečer iz KBC-a Sestre milosrdnice.

"Muška osoba koja se danas samozapalila na Markovu trgu te je zbrinuta na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u jedinici intenzivnog liječenja i dalje je u životnoj opasnosti s obzirom na opseg i težinu zadobivenih ozljeda", navode u priopćenju.

Pojašnjavaju kako je riječ o opeklinama četvrtog stupnja te zahvaćenosti cijele površine tijela.

19:12 Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić s najnovijim se informacijama javio s Trga svetog Marka.

"Istraga će trajati još neko vrijeme. Zbog stanja u kojem je bio muškarac forenzičari su dio očevida morali obavljati u bolnici, gdje su došli do dijelova njegove odjeće i tragova koji su upućivali na njegov identitet i druge činjenice koje bi mogle pomoći da se slučaj rasvijetli", rekao je.

"Zadobio je brojne opekline i komunikacija s njim je nemoguća. Stoga će istražitelji razgovarati s njemu bliskim osobama da bi utvrdili što se sve moralo dogoditi da ga natjera na ovako tragičan čin", zaključio je.

18:22 Svjedok samozapaljenja je ispriča da je muškarac sa sobom nosio dvije zelene boce Jamnice od litre i pol te se iz njih polijevao tekućinom.

"Izgledalo mi je kao da se pokušava rashladiti vodom jer mu je vruće. Nisam namirisao benzin. Da jesam, odmah bih reagirao", rekao je za Jutarnji list te dodao da je sve postalo sumnjivo kada se počeo polijevati tekućinom po odjeći i nogavicama trenirke. Vrećicu je objesio o ogradu, a svjedok zatim pozvao osiguranje iz Banskih dvora.

"Dečko iz osiguranja odmah je krenuo prema njemu i vikao: 'Gospodine! Gospodine!', ali ovaj je spustio bocu Jamnice, izvukao upaljač iz džepa i kresnuo", opisao je.

17:03 Saborska liječnica Gordana Štajminger je reporteru Dnevnika Nove TV Hrvoju Krešiću ispričala što se jutros dogodilo na Trgu svetog Marka.

"Danas ujutro negdje iza devet sati dobili smo hitni poziv iz Ureda premijera da gori čovjek. Isti čas sam poslala ekipu na teren mladu liječnicu i sestru. Čovjek se polio benzinom i gorio je kompletno, na sebi je imao naočale i masku i već je bila vatra ugašena. Dobio je opijate protiv bolova, dobio je kisik i došla je hitna pomoć koja ga je otpremila u teškom stanju", rekla je.

16:32 Premijer Andrej Plenković je na konferenciji za novinare izrazio žaljenje zbog ovog tragičnog događaja na Trgu svetog Marka.

Bili smo na sastanku i izašli smo na Trg svetog Marka nakon što smo čuli da što se dogodilo. Ljudi iz osiguranja Vlade i drugi su odmah priskočili u pomoć, ugasili su vatru, ali čovjek je u jako teškom stanju. Ne znamo ni motive niti ništa drugo, a nije na nama da to komentiramo", objasnio je.

Više o tome možete pročitati OVDJE.

14:13 Doznaje se da je muškarac radio u HŽ-u. Više detalja na ovom linku.

14:12 Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić javio se s Markova trga: "Nema indicija da je čin politički motiviran".

14:08 Policija i županijsko državno odvjetništvo oglasili su se o događaju. Više OVDJE.

13:22 Saborska doktorica otkrila je privatne detalje o muškarcu koji se zapalio pred Vladom. Navela je i da je vikao jednu riječ.

13:04 Zbog objavljenih fotografija oglasio se HND.

12:02 Oglasili su se iz Vlade.

12:00 Liječnici izvještavaju o zdravstvenom stanju, više na ovom linku.

11:40 Saborska liječnica Gordana Štajminger prva je dotrčala do muškarca koji se zapalio na Markovu trgu. Za DNEVNIK.hr ispričala je dramatične trenutke.

Pročitajte i ovo Doktorica Štajminger o spaljivanju na Trgu svetog Marka saborska liječnica Doktorica otkrila privatne detalje o muškarcu koji se zapalio pred Vladom: "Vikao je - vrećica, vrećica"

11:15 Saborski zastupnik svjedočio užasu na Markovu trgu: "U šoku sam, ne mogu doći sebi", rekao je. Više možete pročitati >>OVDJE.

Pročitajte i ovo Herman Vukušić, psihijatar polio se i zapalio na Markovu trgu Što je okidač za ovakav čin? Psihijatar o užasu na Markovu trgu: "Podjele u društvu često dovode do ovakvih ekscesa"

10:43 Zdravstveno stanje muškarca vrlo je teško te mu se pokušava pomoći svim oblicima intenzivnog liječenja.

"Ozlijeđeni je u jako teškom stanju i trenutačno se provode svi oblici intenzivnog liječenja", izjavio je za Hinu ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić.

Više informacija liječnici će reći na konferenciji za medije u 12 sati.

10:42 Policija je trakom zatvorila prilaz, ne puštaju nikoga, ostavljen je samo mali prolaz za zaposlenike i stanare.

10:38 Svjedok je za Jutarnji ispričao da je uočio muškarca kako se u blizini Vlade i u vidno rastrojenom stanju polijeva nekom tekućinom. Odmah je obaviješteno osiguranje, a kad su ga ponovno pogledali i krenuli prema njemu kako bi ga legitimirali, već je bio zahvaćen vatrom.

10:35 Pred Vladom je bio i vidno šokiran premijer Andrej Plenković.

10:15 Doznali smo u kakvu je stanju muškarac. Više pročitajte OVDJE.

10:05 Objavljene su i fotografije s lica mjesta. Upozoravamo da se radi o uznemirujućem sadržaju. Možete ih pogledati OVDJE.

9:37 Ispred zgrade Vlade na Markovu trgu muškarac se polio benzinom i zapalio.

Zagrebačka policija potvrdila je za DNEVNIK.hr da se incident dogodio s južne strane Markova trga izvan ograde. Liječnici i vatrogasci bili su na licu mjesta, a muškarac je hitno prevezen u bolnicu.

Pročitajte i ovo Zapalio se muškarac na Markovom trgu Nove informacije Doznali smo prve informacije o stanju muškarca koji se zapalio pred Vladom

Ako se vi ili netko vama blizak suočavate s određenim psihološkim poteškoćama ili ste u potrazi za pravom odlukom, nemojte se ustručavati pitati za pomoć.

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb: Nazovite na telefon 01-2376-470 od 0 do 24 sata.

Psihološki centar TESA: Nazovite na broj: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22 sata ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene