Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u Provjerenom

Obitelj preko noći ostala bez imovine u korist Crkve: "Izbrisani smo bez ikakvog razloga"

Aktualno Galerija Provjereno donosi priču o obitelji s Dugog otoka koja je preko noći ostala bez vlasništva nad imovinom. - 1 Provjereno donosi priču o obitelji s Dugog otoka koja je preko noći ostala bez vlasništva nad imovinom. - 1 Foto: Provjereno Provjereno donosi priču o obitelji s Dugog otoka koja je preko noći ostala bez vlasništva nad imovinom. - 2 Provjereno donosi priču o obitelji s Dugog otoka koja je preko noći ostala bez vlasništva nad imovinom. - 2 Foto: Provjereno Provjereno donosi priču o obitelji s Dugog otoka koja je preko noći ostala bez vlasništva nad imovinom. - 3 Provjereno donosi priču o obitelji s Dugog otoka koja je preko noći ostala bez vlasništva nad imovinom. - 3 Foto: Provjereno Provjereno donosi priču o obitelji s Dugog otoka koja je preko noći ostala bez vlasništva nad imovinom. - 4 Provjereno donosi priču o obitelji s Dugog otoka koja je preko noći ostala bez vlasništva nad imovinom. - 4 Foto: Provjereno +0 Provjereno donosi priču o obitelji s Dugog otoka koja je preko noći ostala bez vlasništva nad imovinom. - 5 Galerija 1/5 >>
Provjereno donosi priču o obitelji s Dugog otoka koja je preko noći ostala bez vlasništva nad imovinom.

Provjereno večeras donosi priču o obitelji s Dugog otoka koja je preko noći ostala bez vlasništva nad imovinom i to – u korist Crkve. Donat i Mirna Petricioli generacijama su bili u suvlasništvu crkvice u Salima, no nedavno ih je dočekalo iznenađenje.

Bez da su ih, kako kažu, pozvali na sud – Crkva se upisala kao 100 postotni vlasnik. Odvjetnica specijalizirana za zemljišno pravo govori – ovo je greška suda, no Provjereno doznaje, nije jedina.

"Nakon nove katastarske izmjere, začudili smo se jer smo izbrisani bez ikakvog razloga, bez ikakvog razgovora, bez ikakve odluke koja je povezana", kaže Donat Petricioli za Provjereno.

Pročitajte i ovo Provjereno: Jovan Radan - 3 Priča Provjerenog Vukovarka 30 godina traži istinu o svom ocu, napokon počelo suđenje: "On ga je odveo! I šuti! I ništa mu ne mogu!"

Prema riječima odvjetnice koja se bavi imovinskim sporovima, radi se o ozbiljnijoj grešci suda koja nije izolirani slučaj.

"Neki su izgubili vlasništvo pa su ga vratili, a neki su ga trajno izgubili upravo zbog ovakvih upisa. Bez obzira da imaju jedan kvadrat oni su suvlasnici, i dužni su se pozvati na raspravu. Kao što sada oni bi trebali tužiti župu jer je vlasnik, tako je i onda trebalo pozvati vlasnike da izlože svoje stanje i donesu dokumentaciju, nema veze jesu oni za jedan kvadrat ili za 25 kvadrata. Ako im možeš ući u trag i pozvati ih na ročište moraš ih pozvati", kaže odvjetnica Ivana Raspović.

Pročitajte i ovo Anđela Ledenko Priča Provjerenog Ukrali su joj fotografije, napravili profile i na njoj zarađuju: "Bojim se za svoju sigurnost"

Slučaj je to koji je zahvatio i imovinu pokojne umjetnice Jagode Buić, čiji je odvjetnik također najavio pravne korake.

"Ovo je zemlja njezine majke i toga se ne bi odrekla u korist Crkve", kaže.

Reporterka Provjerenog Jelena Rastočić uputila je konkretna pitanja zadarskoj nadbiskupiji, a kako su se očitovali o ovim slučajevima, saznajte u Provjerenom večeras u 23:30 na Novoj TV.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene