Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri tjedna od pogibije

Roditelji u Dugom Selu nastavljaju borbu za siguran put do škole: "Nadamo se da neće najbitnije pitanje biti - čija je ovo nadležnost"

Aktualno Galerija Zbor građana i struke oko sigurnosti djece u prometu u Dugom Selu - 1 Zbor građana i struke oko sigurnosti djece u prometu u Dugom Selu - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Zbor građana i struke oko sigurnosti djece u prometu u Dugom Selu - 2 Zbor građana i struke oko sigurnosti djece u prometu u Dugom Selu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Zbor građana i struke oko sigurnosti djece u prometu u Dugom Selu - 3 Zbor građana i struke oko sigurnosti djece u prometu u Dugom Selu - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Dugo Selo - 5 Dugo Selo - 5 Foto: Dnevnik Nove TV +3 Dugo Selo - 4 Galerija 1/8 >>
Roditelji u Dugom Selu nastavljaju borbu za siguran put svoje djece do škole. Detalje donosi reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

Školarcima u Dugom Selu vraćen je školski autobus. Nakon smrti djevojčice na putu do škole, roditelji su se digli na noge. Gotovo mjesec dana od nesreće, borba roditelja za siguran put do škole tek je na početku. 

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo stigao je na zbor građana u Dugom Selu na kojem se raspravlja o sigurnosti djece u prometu. Gradonačelnik Dugog sela skup je nazvao političkim te ga je relativizirao. Razgovarao je s Marijom Čakarić iz inicijative Dugo Selo za sigurnost djece. 

"Za sada smo čuli samo obećanje županije Zagrebačke da će se prijevoz djece iz škole nastaviti do kraja školske godine. Za sve druge naše zahtjeve nismo dobili nikakav konkretan odgovor", rekla je Čakarić i nadodala kako se grad i županija ne mogu dogovoriti oko nadležnosti nad pojedinim cestama. 

Zbor građana pred grad i županiju najprije je iznio 15 zahtjeva koje je kasnije smanjio na četiri urgentna.

"Urgentan je univerzalni školski prijevoz za svu djecu, neovisno o pravnim propisima. Zatim povećanje prometne sigurnosti i prometnih oznaka. Dodavanje uspornika, kamera, više policajaca i nadzorom nad prometom oko škole", rekla je Čakarić.

Pročitajte i ovo Očevid u Susedgradu - 8 Istraga u tijeku Detalji strave na zapadu grada: "On je bio gol i imao je sjekiru" - pravi šok je uslijedio kada su ušli u kuću!

Gradonačelnik je zbog građana prozvao političkim skupom.

"Ovo nikako nije politički skup, već je ovo inicijativa nastala od članova roditeljskog vijeća Osnovne škole Ivana Benkovića nakon pogibije djevojčice prije tri tjedna koja nas je sve strašno pogodila", rekla je Čurković te nadodala kako misli da si niti jedan gradonačelnik ne smije dopustiti riječi koje je izgovorio na samom početku skupa. 

"Želim vjerovati da ćemo zajedničkim radom omogućiti da u Dugom Selu stvorimo najbolje moguće uvjete za sigurnost naše djece", rekla je Čurković. 

Pročitajte i ovo Darijo Premec, zamjenik načelnika PU osječko-baranjske U blizini stadiona Policija otkrila detalje napada na skauta Osijeka: "Udarali su ga rukama i palicom..."

Nadodala je i kako su već poslali otvoreno pismo svim relevantnim akterima te da se nadaju što bržem odgovoru na njihove zahtjeve. 

"Nadamo se da neće najbitnije biti pitanje čija je nadležnost, gradska ili županijska nego sigurnost djece", zaključila je Čurković. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene