Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvor ili sloboda

Presuda Zagorcu - danas točno u podne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska javnost s velikom dozom neizvjesnosti iščekuje presudu generalu Zagorcu. Jesu li tužitelji uspjeli uvjeriti sud da je najodlikovaniji hrvatski general ukrao dragulje iz MORH-ovog sefa? Hoće li morati nadoknaditi štetu i otići u zatvor ili je pak žrtva političke urote?

Zagorca se tereti da je 1993. preuzeo dragulje, ali ih nikada nije uveo u papire. 2000. godine, prema navodima više svjedoka,  MORH-ove je dragulje jednostavno u torbi iznio iz ministarstva. U Državnom odvjetništvu tvrde kako je na taj način stekao imovinsku korist od najmanje 5 milijuna dolara.

Pročitajte i ovo KB Sveti Duh Pravomoćna presuda Sud odlučio: Otkaz patologu nakon skandala na Svetom Duhu bio je nezakonit Donald Trump Kakav obrat Velika pobjeda za Trumpa: Vrhovni sud oborio odluku

General Vladimir Zagorec na sudu se izjasnio da se ne osjeća krivim. Izručenje kao i svaki odlazak na sud izgledali su filmski. U međuvremenu je javnost saznala i kolika su njegova primanja, u tvrtki u kojoj radi u Beču, zarađuje 3 tisuće eura na mjesec.

>> Ico Mateković prodavao dijamante za Zagorca

Toliko mu zarađuje i supruga, a vlasnik je nekoliko atraktivnih nekretnina u zagrebačkoj Ilici, Hatzovoj i ulici kralja Držislava kao i vikendice na Krku. Bez svega toga mogao bi ostati ako sud odluči udovoljiti zahtjevu optužbe koja je tražila zapljenu imovine i godine iza rešetaka.

Na suđenju su između ostalih svjedočili tajnica u MORH-u Snježana Šiprak, njemački trgovac draguljima Rothaichner i nekadašnji Zagorčev prijatelj - Hrvoje Petrač. On je, na sudu tvrdio kako je 5 milijuna dolara vrijedne dragulje na Zagorčevu zamolbu pokušao prodati, ali nije uspio. Svjetlucavih kameničića još se sjeća. Naveo je kako je među njima bilo amaragda, rubina i safira.

Zagorec sebe vidi kao 'malog miša u borbi protiv cijelog državnog vrha' - uključujući predsjednika Mesića. Presudu u slučaju dragulji sudsko bi vijeće trebalo donijeti danas točno u podne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene