Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Navodi se provjeravaju

Ico Mateković prodavao dijamante za Zagorca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Ico Mateković javio se prije više od mjesec dana Državnom odvjetništvu i ponudio konkretne dokaze da se Zagorec bavio ilegalnom trgovinom dragim kamenjem te je ustvrdio da mu je u tome i on sam pomagao.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, dogodilo de to prije 3. veljače kada je, kako je na suđenju rekao Zagorčev odvjetnik Zvonimir Hodak, Zagorec ponovno ucjenjen i to od strane 'iste ekipe koja je otela njegovog sina'. Hodak je rekao kako je s njim u kontakt stupio muškarac, koji je prezentirao fotografije dragulja. Pritom mu je rekao da će druga osoba na sudu izjaviti da Zagorec nikada nije vidio dragulje akomim bude isplaćeno tri milijuna eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije trgovao oružjem jer mu brani vjera? Rothaichner i dalje negira da je Zagorcu dao dragulje Slika nije dostupna Suđenje Zagorcu Zagorčeva obrana tvrdi da je 'afera dragulji' postupak bez dokaza

U protivnom će ta osoba teretiti Zagorca i tvrditi da je za njega prodavao dragulje. Hodak je sve prijavio policiji i o svemu izvjestio sudsko vijeće. No, iako je prije tjedan dana najavio da će u završnom govoru reći imena 'ucjenjivača', Hodak to nije učinio. Prema pisanju Jutarnjeg lista, Hodaka je kontaktirao Libero Mateković, koji je za sudjelovanje u otmici Zagorčeva sina osuđen na jednu godinu zatvora, dok njegov brat Ico služi kaznu od sedam godina za isto djelo.

 Prema istim informacijama, provodi se intenzivna kriminalistička obrada u suradnji policije i Državnog odvjetništva. No, kako donosi list, glavni potencijalni osumnjičenik nije ni Libero Mateković ni Ico, već Vladimir Zagorec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene