Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznosi svoju obranu

Zagorec: 'Kako me Mesić kriminalizirao, tako se ni kočijaši ne razgovaraju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ja sam ovdje hendikepiran, jedan mali miš, protiv kojeg je cijela država na čelu s predsjednikom Mesićem', rekao je Vladimir Zagorec iznoseći obranu u nastavku suđenja za aferu dragulji.

Zagorec, koji je u nekoliko navrata prozvao Mesića 'jer ga blati', opširno opisivao plaćanje naoružanja za obranu Hrvatske u vrijeme embarga, tvrdi da nije raspolagao sredstvima državnog proračuna, te da su sve kupovine obavljane uz blagoslov tadašnjeg državnog vrha i ministarstva obrane Gojak Šuška.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U ponedjeljak suočenje na suđenju Zagorcu Hodak jedva čeka Petrača 'rešetati' o pismu Pukaniću Slika nije dostupna Svjedočenje Snježane Šiprak 'Zagorec je uzeo torbe s draguljima'

Dan prije svjedočenja na suđenju Petraču i ostalima za otmicu Zagorčevog djeteta, general je ucjenjen telefonski riječima da će dobiti instrukcije kako da svjedoči, jer će mu inaće uništiti život, ekonomski i financijski te da je sve dogovoreno s državnim vrhom. Priču s draguljima, nije smislio ni Hrvoje Petrač, ni Snježana Šiprak, nego netko perfidniji, kaže. Ne zna je li to odvjetnik Nobilo ili netko tko je imao namjeru na kriminalan način skrenuti pozornost s Petrača na njega.

>> Zagorca ucjenjuje ekipa koja mu je otela sina

'Tko bi nama davao polog u draguljima, nama koji smo dužni svima njima, i svima uzimali polog na dug', pita se Zagorec kojeg čudi, kako je rekao, što je Državno odvjetništvo nasjelo na njihove gluposti. Snježanu Šiprak i Tereziju Barbarić naziva šepavim svjedocima tužiteljstva.

Zagorec tvrdi da je izmanipuliran, ucijenjen i osramoćen, i on i njegova obitelj. Optužen je i osuđen i prije nego je optužnica podignuta. Mesić ga je kriminalizirao da je ratni profiter, a tako se, kaže, ni kočijaši ne razgovaraju, te da sam vanbračni Tuđmanov sin.

Njegova je najveća greška, rekao je, jer nije htio surađivati nakon sastanka u Beču s njegovim savjetnikom Perkovićem. Rečeno mu je da bi mogao svjedočiti o nekim stvarima iz vremena pretvorbe i privatizacije i tko su bili vlasnici nekih tvrtki. 'Nisam pristao na ucjene, nisam se bojao i zato plaćam danak svega', zaključuje Zagorec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene