Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TROSTRUKI UBOJICA U BOLNICI

Odvjetnik Filipa Zavadlava: "U kontaktu sam s njegovom majkom. Punomoć je samo tehničko pitanje"

Filip Zavadlav doveden u Zagreb
Filip Zavadlav doveden u Zagreb DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Filip Zavadlav doveden u Zagreb Filip Zavadlav doveden u Zagreb Foto: DNEVNIK.hr +0 Navodni napadač u Splitu Galerija 1/2 >>
Branka Šerića za obranu Filipa Zavadlava, osumnjičenog za trostruko ubojstvo u Splitu, angažirali su članovi Facebook grupe "Pravda za Filipa".

Filip Zavadlav, osumnjičen za trostruko ubojstvo u Splitu, stigao je pod jakom policijskom pratnjom u ponedjeljak u kasnim večernjim satima u zatvorsku bolnicu u Zagrebu. U tu je ustanovu prebačen jer je sudska vještakinja utvrdila da nije raspravno sposoban.

Pročitajte i ovo Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava slijede vještačenja Šerić posjetio Zavadlava: "Kao da nije svjestan što se dogodilo. Pokušavao sam mu objasniti da ne očekuje da će izaći iz zatvora" Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava Danas mu ide u posjet Šerić otkrio zašto brani trostrukog ubojicu iz Splita: "Mi Dalmatinci imamo dva najveća motiva u životu..."

Odvjetnik Branko Šerić, kojeg je za obranu Zavadlava angažirala grupa građana okupljenih na Facebook stranici "Pravda za Filipa", kazao je za DNEVNIK.hr da je u kontaktu s njegovom majkom te da još nije bio kod Zavadlava.

"Sudac istrage prvo treba dati službenu dozvolu za posjet, nakon čega mogu otići do njega u terminima koji su predviđeni pravilima zatvorske bolnice", kazao je Šerić.

Potvrdio je da službeno još nema punomoć da ga zastupa, ali i dodao kako ima pravo na jednokratni posjet te ustvrdio kako je pribavljanje punomoći samo tehničko pitanje te da će sve biti riješeno danas tijekom dana.

Šerić je kazao i kako će danas otići u Split, gdje će prikupiti sve potrebne informacije o ovom slučaju ne bi li mogao otpočeti s aktivnostima.

Je li bio neubrojiv?

Dr. Špiro Janović, specijalist psihijatar i sudski vještak, objasnio je za Dnevnik Nove TV da "biti raspravno nesposoban ne prejudicira činjenicu da je on (Zavadlav, op. a.) u momentu činjenja djela bio neubrojiv i nije znao što radi te da nije bio sposoban upravljati svojim reakcijama. Čovjek može postati raspravno nesposoban i zbog šoka nakon počinjenog djela, kada vidi što je napravio. To je nešto što se tek treba utvrditi.

Što će se dogoditi? Kada stanje osobe bude dovoljno dobro da mu više nije potrebna neposredna liječnička pomoć u zatvorskoj bolnici, koja je bolnica kao i svaka druga, ali nije pri Ministarstvu zdravstva, nego je pri Ministarstvu pravosuđa - takva osoba najčešće onda u sklopu tog procesa ide u jednu od specijaliziranih forenzičkih ustanova.

U Hrvatskoj je to najčešće Zavod za forenziku u Klinici za psihijatriju Vrapče, i tamo ekipa stručnjaka psihijatara podrobno procjenjuje kakav je bio u momentu počinjenja djela".

Krvavi obračun u Splitu

Zavadlav je u subotu, 11. siječnja, ubio troje ljudi u centru Splita. Državno odvjetništvo objavilo je kako je s ciljem bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovabrata i njega osobno, ilegalno nabavio automatsku pušku i veću količinu streljiva.

Sumnja da je u subotu oko 15:35 naoružan automatskom puškom došao na predio Velog Varoša u Splitu i ispalio više rafalnih i pojedinačnih hitaca na motocikl marke Yamaha na kojem su se pojavili 25-godišnji vozač i 38-godišnji suvozač.

Na mjestu događaja od zadobivenih ustrijelnih i prostrijelnih rana preminuo je 25-godišnjak, dok je 38-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je, pored pružene žurne liječničke pomoći, preminuo u Kliničkom bolničkom centru Split.

Okrivljeni 25-godišnjak nakon toga je otišao u smjeru obližnje ulice u kojoj je na motociklu marke Suzuki zatekao drugog 25-godišnjaka te je i prema njemu ispalio više hitaca, uslijed čega je on preminuo od zadobivenih tjelesnih ozljeda na mjestu događaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene