Branko Šerić, Filip Zavadlav
Branko Šerić, Filip Zavadlav Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu Mlađan Prvan odbacio je prijedlog odvjetnika Branka Šerića da se istraga protiv Filipa Zavadlava (25) zbog trostrukog ubojstva u Varošu prebaci na drugi sud.


Sudac je pojasnio da istragu vodi državno odvjetništvo te da će sud biti nadležan tek ako dođe do podizanja optužnice, nakon čega se može podnijeti prijedlog za delegaciju nadležnosti.

Vezani članci Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava - 3 Odvjetnik Filipa Zavadlava o strategiji obrane na suđenju za trostruko ubojstvo: "Imamo tri strateška pravca, jedan je motivacija" Branko Šerić - 7 Brani optuženog za trostruko ubojstvo, a osim po klijentima hrvatski odvjetnik poznat je po stilskim kombinacijama

Odvjetnik Branko Šerić za Hinu je kazao da još nije dobio rješenje, ali je najavio žalbu ne samo izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Splitu već i Vrhovnom sudu kao neposredno višem sudu.

On je prethodno zatražio da se prenese nadležnost na drugi sud zbog vlastite i sigurnosti okrivljenika. Protiv toga je bilo i Županijsko državno odvjetništvo smatrajući delegaciju predmeta neopravdanom. Zavadlav je 11. siječnja ove godine iz automatske puške u Varošu ubio Juricu Torlaka (38), Marina Bobana (25) i Marina Ožića Paića (25). Tri sata nakon toga predao se policiji.

Nakon uhićenja završio je u zagrebačkoj Bolnici za osobe lišene slobode, gdje nad njim traje psihijatrijsko vještačenje. (Hina)