Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Početak za mlade

U ovom dijelu Hrvatske mladima se nudi povoljno zemljište za kuću

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Općina Ravna Gora mladim obiteljima ponudit će povoljnu kupovinu zemljišta za gradnju kuće. Na 640 četvornih metara moći će se izgraditi pet obiteljskih kuća s okućnicama.

Dvije stare kuće u središtu mjesta, koje je nedavno kupila Općina Ravna Gora, srušene su i na toj će lokaciji biti ponuđena mogućnost kupnje pet gradilišta. Početak je to projekta kojim će Općina nuditi povoljna zamljišta mladim obiteljima za gradnju kuće. 

Ravnogorski načelnik Mišel Šćuka vjeruje da će interesa biti dovoljno za ovu prvu, ali i za kasnije ponude koje će, najavljuje, uslijediti na drugim lokacijama u vlasništvu lokalne samouprave, piše Novi list.

Pročitajte i ovo Stepenice u nebo Tragedija u susjedstvu Turist poginuo u padu s popularne atrakcije, tijelo su izvukli iz 90-metara duboke provalije

"Trenutno se za prostor na kojem su se nalazile te kuće i prostor njihovih okućnica radi parcelacija i projektna dokumentacija na temelju koje ćemo osmisliti i daljnje postupke. No, već sada je jasno da je riječ o prostoru od 640 kvadrata na kojem postoji mogućnost za pet gradilišta, odnosno pet kuća", rekao je za Novi list i dodao kako žele mladima po povoljnim cijenama ponuditi kupnju zemljišta na kojem će moći izgraditi obiteljsku kuću s okućnicom.

Pročitajte i ovo Liječnici - 1 Svaki korak Ekipa Provjerenog zabilježila cijeli proces transplantacije srca: "Ovo je krv, špricanje, život"

"Mogla je ovdje, kako su neki i govorili, nastati i stambena zgrada, ali osobno smatram da je Ravna Gora područje kojem više od stambenih zgrada odgovaraju klasične obiteljske kuće s okućnicama na kojima je moguće imati mali vrt, dvorište i sve ostalo što ide uz to", dodao je.

Želja je Općine da zemljište kupe mlade obitelji iz ove, ali i drugih sredina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Žena u Tisnom 18-godišnjakinji ukrala tisuću eura

"Siguran sam da mladi ovdje mogu stvoriti lijep život jer kao lokalna samouprava imamo svu potrebnu infrastrukturu, od komunalne pa do one vezane uz predškolski odgoj", zaključio je Šćuka, dodavši da će javnost o raspisivanju natječaja na vrijeme biti obaviještena, a ako se kroz ovaj prvi pokušaj iskaže dovoljno interesa, Općina Ravna Gora nastavit će s ovim projektom.

Pročitajte i ovo Zagreb Besplatan javni prijevoz FOTO Centar Zagreba zatvoren za promet: Provjerite gdje danas ne možete automobilima

Šćuka je dodao kako će osmisliti i odrediti kvalitetne kriterije kako pri kupnji ne bi dolazilo do zlouporabe i kako bi građevinske parcele zaista kupili mladi ljudi koji žele zasnovati i razvijati obitelj na područje općine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene