Obavijesti Video Pretražite Navigacija
akupunktura bez dozvole

Radio je bez licence i ženi probušio pluća: "Zamalo je ubio pacijenticu"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Tužitelji su optužili čovjeka iz New Yorka za izvođenje akupunkture bez dozvole nakon što su rekli da je probušio ženi pluća tijekom liječenja, poslavši je u bolnicu na hitnu operaciju.

Muškarac iz New Yorka optužen je za izvođenje akupunkture bez dozvole nakon što je ženi probušio pluća tijekom liječenja, poslavši je u bolnicu na hitnu operaciju, objavili su tužitelji. Yong De Lin (66) optužen je za četiri kaznene prijave u ponedjeljak u vezi s nedozvoljenim tretmanima koje je izvodio na Shujuan Jiangu (63) između svibnja i listopada prošle godine, rekla je okružna tužiteljica Melinda Katz.

Pročitajte i ovo Lampedusa - 1 Lampedusa - simbol nade FOTO/VIDEO Ljudi na malenom otoku na rubu su snaga: Prošlo je 10 godina od užasne tragedije, a nova se može dogoditi svaki tren

Prema optužnici, Jiang je 10. svibnja 2022. posjetila liječničku ordinaciju u Queensu radi ublažavanja bolova u trbuhu i leđima te je upoznala Lina. Lin joj je pružio 17 tretmana tijekom sljedećih nekoliko mjeseci iako on nije licencirani akupunkturist i nikada se nije čak ni prijavio za dozvolu države New York za bavljenje akupunkturom, rekala je Katz, prenosi ABC.

Pročitajte i ovo Salka Zildžića uhitili ga Srbi Zastupnik uhićen na granici zbog skrivenog oružja: Bavio se kick-boksom i bio sklon nasilju

Jiang se počela osjećati loše tijekom zadnje sesije 28. listopada, rekla je Katz u priopćenju za javnost. Lin je izvršio dodatnu akupunkturu i tretman čašicama i poslao Jiangu kući, ali ona se srušila na pločnik na putu kući. Prolaznik je nazvao hitnu i Jiang je odvedena u bolnicu gdje je utvrđeno da su joj oba pluća kolabirala zbog akupunkturnih tretmana. Obavljena je operacija koja joj je spasila život i Jiang je ostala u bolnici šest dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija "zauzdavanje inflacije" Banke dižu kamate na štednju, jedna već objavila detalje

"Razlika između primanja zdravstvene skrbi od kompetentnog, ovlaštenog stručnjaka ili nekoga tko nema licencu može značiti razliku između života i smrti", rekala je Katz, dodajući da je Lin "zamalo ubio svog pacijenta". Lin je optužen za napad u prvom i drugom stupnju, bezobzirno dovođenje u opasnost u prvom stupnju i neovlašteno bavljenje profesijom. Trebao bi se vratiti na sud u srijedu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene