Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u susjedstvu

Turist poginuo u padu s popularne atrakcije, tijelo su izvukli iz 90-metara duboke provalije

Stepenice u nebo
Stepenice u nebo Foto: Getty Images
Viseće ljestve adrenalinska su atrakcija namijenjena iskusnim penjačima, a na nju često odlaze i oni željni odličnih fotografija na društvenim mrežama.

Britanski turist koji se penjao po planini Dachstein u austrijskim Alpama preminuo je nakon što je pao s 90 metara visokih ljestava nazvanih "Stepenice u nebo".

Pročitajte i ovo Ilustracija Raspisana tjeralica Policija zbog blamaže dijeli otkaze: Uhitili muškarca zbog ubojstva pa napravili golemi propust

Muškarac (42), čiji identitet nije objavljen, navodno se sam penjao ljestvama. Dvije ekipe helikoptera dojurile su na mjesto događaja, no čovjeku nakon stravičnog pada nije bilo spasa. Spasioci su izvukli njegovo tijelo iz jame ispod ljestava.

Međutim, naglašava se da su ljestve samo za iskusne penjače.

 

 

Glasnogovornik je naglasio da je incident bio nesreća, piše NZ Herald.

To je jedno od najpoznatijih mjesta koje posjećuju oni željni odličnih instagram fotografija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Satelitske snimke Recept za uništenje svijeta: Analiza razotkriva mračnu budućnost koja nalikuje Hladnom ratu

Turistička internetska stranica regije Dachstein promovira ljestve kao "novu vrhunsku atrakciju za ljubitelje penjanja na Zwieselalmu", te objašnjava da se uspon odvija u četiri faze, a ljestve su "vrhunski adrenalinski udarac". Međutim, naglašava se da su ljestve samo za iskusne penjače.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene