Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ipsos Puls je za Dnevnik Nove TV proveo istraživanje - koliku ocjenu građani daju ministru Liniću te što misle o uvođenju fiskalizacije na tržnice.


Nakon godinu i pol - ocjena 'trojka'

Slavko Linić najglasniji je, najdirektniji, ali i najsvadljiviji ministar. I ne misli stati. Nakon godinu i pol građani mu za njegov rad daju školsku ocjenu 2,9 ili 'trojku'. To je prosjek, no svaki treći građanin mu daje ocjenu tri, njih 27 posto mu daje ocjenu 4 i 5, a njih 21 posto, ministra financija ocjenjuje s ocjenom 2. Jedinicu ima kod 14 posto građana. Vidljivo je to iz istraživanja Dnevnika Nove TV koje je rađeno na 600 ispitanika.

Fiskalizacija 'Da' i odmah uvodi red na tržnicama

Tjedan je počeo prosvjedom trgovaca na hrvatskim tržnicama. Traže odgodu fiskalizacije. Ministar im je poručio - odgode nema. 51,6 posto građana misli da nema razloga za odgodu, jer su trgovci imali dosta vremena. A na strani trgovaca i odgode od tri mjeseca je 42 posto građana. Ne zna njih 5,6 posto.

Vezani članci Slika nije dostupna Ugostitelj PRIJE FISKALIZACIJE mjesečno zarađivao 5 tisuća kuna, A SADA... Slika nije dostupna Porezna: Pečatit ćemo i zbog 10 kuna viška!

Blagajne na tržnicama smanjile bi šverc

Trgovci koji prodaju tuđu robu na tržnicama, do kraja srpnja moraju imati fiskalne blagajne. A one bi, misli 23,4 posto građana, smanjile šverc na tržnici. 22,4 posto građana misli da se ništa neće promijeniti. 19,3 posto građana misli kako će prodavači i trgovci propasti , a njih 17,5 misli da će se uvesti red.

Fiskalizacija ne guši poduzetnike – uvodi red

Većina ili 69,3 posto građana misli kako fiskalizacija uvodi red, a samo 21,3 posto ispitanika misli da se time guše poduzetnici. Ne zna njih 9,4 posto.

Fiskalizacija – borba sa sivom ekonomijom i utajom poreza

Cijeli model je osmišljen da se smanji siva ekonomija i utaja poreza, tvrdi Vlada. Da će reforma značajno ili u potpunosti to spriječiti misli 37,6 posto građana. Da će prepoloviti utaju poreza i sivu ekonomiju misli 17,7 posto građana.

Da će se donekle smanjiti siva ekonomija i varanje države misli 26 posto ispitanika, a da sve ovo neće imati efekta misli 8,1 posto građana. Ili još jasnije, oni misle da će i dalje sve biti kao i prije. Ne zna 9,5 ispitanika.

Model fiskalizacije – velika većina za

Nakon što je završen, 81,6 posto građana odobrava projekt uvođenja fiskalnih blagajni, kojim se želi spriječiti utaja poreza i smanjiti siva ekonomija. Protiv tog modela je 15,8 posto građana, a ne zna njih 2,6 posto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook