Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud odredio

Žužulu i Korparu 48-satni pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasniku i direktoru Skladgradnje Slavenu Žužulu te bivšem članu uprave Autoceste Rijeka - Zagreb Zlatku Korparu večeras je određeno 48-satno zadržavanje u pritvoru kako ne bi utjecali na svjedoke navodnih zlouporaba teških oko 12 milijuna kuna,

Istražni sudac Boris Ivančić uvažio je sumnje tužiteljstva da bi Žužul i Korpar na slobodi mogli utjecati na ukupno 16 svjedoka. U iduća dva dana tužiteljstvo od suda treba zatražiti pokretanje istrage i određivanje jednomjesečnog pritvora ili će Žužul i Korpar morati biti pušteni iz Remetinca gdje je i treći osumnjičenik u ovom slučaju, Jurica Prskalo, bivši direktor Autoceste Rijeka - Zagreb.

Neslužbeno se doznaje da su Žužul i Korpar pred istražnim sucem dopunili obranu iznensenu policijskim istražiteljima pred kojima su negirali sve što im se stavlja na teret. Optužbe prema kojima je za radove dobivao iznose veće od stvarne vrijednosti Žužul je kao i u ranijim slučajevima pravdao tvrdnjom da je bio tek podizvođač poslova koje su dogovorile veće građevinske tvrtke.

Žužulu je ovo treća afera - prvi put je prije dvije godine, zajedno s Prskalom i još nekim čelnicima HAC-a uhićen zbog sumnji u malverzacije oko bojenja tunela Mala Kapela i Sveti Rok, a prošle godine zbog optužbi da je sudjelovao u izvlačenju novca iz Brodosplita.

Pročitajte i ovo Vojska - 4 Brodosplit priča ide dalje Ratna mornarica ima novog kormilara, a politika velike planove, no postoji jedan problem: ''Tko će upravljati novim plovilima?'' Ilustracija Ima izbore u vidu Suci najavili bojkot izbornog povjerenstva. Šef Vrhovnog suda: ''To je neprihvatljivo''

>> Opet uhićen Slaven Žužul

U najnovijem slučaju Prskalo i Korpar osumnjičeni su da su 2006. Žužulovoj tvrtki omogućili plaćanje građevnih radova na dionicama autoceste Rijeka - Zagreb primjenom fiksne cijene po načelu "ključ u ruke" iako su znali da će na taj način platiti čak 12 milijuna kuna više nego što izvedeni radovi vrijede.

Prskalo je od ranije osumnjičen i da je, zajedno s Korparom, HAC oštetio u aferi Fimi media. Posljednji je put krajem ožujka ponovno pritvoren zbog sumnje da je s bivšim članom uprave HAC-a Mariom Lovrinčevićem tu tvrtku oštetio štetnim ugovorom sa Skladgradnjom o izgradnji odmorišta uz buduću autocestu do Ploča.(HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene