Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Tomislav Debeljak oslobođen u slučaju izbjegavanja plaćanja poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik Brodosplita i kninske tvornice DIV Tomislav Debeljak nepravomoćno je oslobođen optužbi da je zlouporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju državni proračun oštetio za 3,5 milijuna kuna.

Kninski Općinski sud nepravomoćno je oslobodio Tomislava Debeljaka, vlasnika kninske tvornice DIV i splitskog Brodosplita, od optužbi za kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju kojim je državni proračun oštećen za oko 3,5 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suđenje Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju" Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um"

Sudac Općinskog suda u Kninu Stipe Čipčić optužbe protiv Debeljaka jučer je odbacio uviđajući kako je pravorijek u istom slučaju izrečen u prekršajnom postupku koji se oko toga vodio protiv ovog gospodarstvenika.

>> Traži dozvole za strane radnike, a nezaposlenih u brodograđevnim zanimanjima ima...

Debeljaku je, naime, lani suđeno na Prekršajnom sudu u Kninu zbog istog djela, a pravomoćnom odlukom suda proglašen je krivim i platio je dosuđenu novčanu kaznu.

Ipak, kako se doznaje s Općinskog suda u Kninu, Općinsko državno odvjetništvo (ODO) koje je i podiglo optužnicu protiv Debeljaka, najavilo je žalbu, pa se može očekivati da će se slučaj nastaviti na Županijskom sudu.

Odvjetništvo Debeljaka tereti da je kao vlasnik i direktor Proizvodno trgovačkog centra Krka Knin, od 31. siječnja 2007. do kraja 2009., svom računovodstvu naložio da se dio mjesečnih plaća djelatnika u dokumentaciji neistinito evidentira kao troškove terenskog rada.

ODO smatra da je Debeljak na taj način namjeravao izbjeći plaćanje poreza i doprinosa čime je, tvrde, oštetio državni proračun za oko 3,5 milijuna kuna.

Debeljakovi odvjetnici na početku suđenja upozoravali su suca kako je gospodarstveniku već suđeno za to djelo na kninskom Prekršajnom sudu, te kako mu se ne može suditi dvaput, no sudac je saslušao svjedoke, pa tek onda odlučio odbaciti optužbe iz spomenutih razloga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene