Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštetili ARZ

Opet uhićen Slaven Žužul

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slaven Žužul, direktor Skladgradnje, jutros je opet uhićen.

Slaven Žužul je uhićen u svom stanu u Splitu zbog zlouporabe položaja i ovlasti, a ovo je već treće njegovo uhićenje. Predmet vodi policijski USKOK.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najnovija afere izgradnje autoceste Ekskluzivno Slaven Žužul: Nisam igrač Ive Sanadera Slika nije dostupna Žali se i Žužulov odvjetnik Državno odvjetništvo se žali zbog Žužula

Kako doznajemo uhićenik je oko 7 sati pod policijskom pratnjom krenuo iz Splita za Zagreb na ispitivanje. MUP je izvijestio da je provedeno kriminalističko istraživanje nad tri osobe.

'Kriminalističko istraživanje se odnosi na nepravilnosti tijekom gradnje autoceste Rijeka-Zagreb na dionicama Kikovica-Oštrovica, Oštrovica-Vrata, Vrata-Delnice, Delnice-Kupjak i Kupjak-Stara Sušica (uz pripadajuće objekte, podvožnjake, mostove i propuste)', stoji u priopćenju.

Oštetili ARZ Rijeka-Zagreb za 12 milijuna kuna

Dodaje se da se osnovano sumnja da su njih trojica počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti na štetu trgovačkog društva Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. 'Predsjednik i član uprave trgovačkog društva iz Zagreba tijekom 2006. godine omogućili su trgovačkom društvu iz Splita, u kojem je trećeosumnjičeni (1964.) direktor, plaćanje spomenutih građevinskih radova primjenom fiksne cijene po sistemu 'ključ u ruke', iako su znali da će na taj način platiti veće iznose od vrijednosti stvarno izvršenih radova.'

'Zbog toga su sklopili aneks osnovnom ugovoru kojim su izmijenili odredbe koje se odnose na način plaćanja prema sistemu stvarno izvedenih radova po sistemu 'ključ u ruke'.
Na taj način oštetili su trgovačko društvo Autocesta Rijeka-Zagreb za iznos veći od 12.000.000 kuna', dodaje se u priopćenju.

U listopadu prošle godine Žužul je uhićen s još tri osobe zbog sumnje u kaznena djela iz gospodarskog kriminaliteta. Posljednje zbog čega se Žužul prozivao bila je navodna krađa kamena s odmorišta na brzoj cesti blizu Ploča. U veljači je Žužul pred novinare iznio 40 kutija s dokumentima na oko 40.000 papira.

>> Uzrujani Žužul: Kutijama dokumenata dokazuje nevinost

Žužul je tada izjavio da je sav materijal kojeg je Skladgradnja iskopala završio u luci Ploče i da to jasno pokazuje dokumentacija koju je pokazao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene