Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješenje s MIT-ja

Ravno 'iz svemira': Košulja koja sprečava znoj i širenje neugodnih mirisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljetne vrućine neizbježno znače i puno znojenja i mijenjanja donjeg rublja, čak i nekoliko puta dnevno. Sve to može postati i više nego naporno za našu svakodnevicu, no tim s MIT-a pokušava problemu pristupiti koristeći svemirsku tehnologiju.

MIT-jevci, odnosno tim koji se zove Ministry of Supply, posudili su tehnologiju za kontrolu temperature od NASA-e kako bi napravili svoju odjevnu liniju Apollo košulja. Za izradu te košulje koriste fazno-promjenjive materijale, koji upijaju toplinu iz tijela te tako osobi koja nosi košulju pružaju osjećaj ugode i sprječavaju znojenje.

Pročitajte i ovo Trudnice, ilustracija - 1 Predviđanje spola djeteta Doktor razotkrio mitove o trudnoći: Postoji pokazatelj koji je iznenadio i znanost Slika nije dostupna Nedostaci antiperspiranata Jeftini, ali štetni – i koristimo ih svi!

Slična tehnologija koristi se pri izradi svemirskih odijela za astronaute. Već spomenuti materijal, osim upijanja topline i vlage s površine kože, ima i antibakterijski sloj, koji će spriječiti i neugodne mirise.

Tim s MIT-ja prima donacije putem Kickstartera za svoj izum, a trenutno su prikupili čak 178.000 dolara.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene