Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ta divna stvorenja...

FOTO Ovi kitovi mogu nam svima očitati lekciju o ljudskosti...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jato kitova odlučilo je 'posvojiti' deformiranog dupina kojeg je njegova vrsta napustila jer je plivao presporo za njih.

Čovjek često može učiti na primjer prirode, pa tako i ovaj put. Bihevioralni ekolozi Alexander Wilson i Jens Krause pročavali su jato kitova kraj obale otoka Pico u Azorima i naišli na nešto što nisu očekivali - odraslog dupina kojeg su kitovi primili u jato kao svojeg. I ne samo to, on se uz njih trljao, mazio i oni su mu na isti način uzvraćali, piše The Atlantic.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prava životinja Seks-skandal s dupinom: "Ponekad bi me zakačio svojim penisom za nogu ili ruku – sve je to bilo savršeno normalno" Slika nije dostupna Dupinka spasila dva kita

>> I dupini vole pse: Pogledajte samo ovaj poljubac!

Da priča bude još bolje, nije riječ o bilo kakvom dupinu. Radi se dupinu s teškom i vrlo očitom tjelesnom deformacijom koju očito ima od rođenja i zbog čega nije mogao plivati jednako brzo kao i ostali dupini zbog čega su ga oni ostavili. A kitovi su bili ovdje da ga prime pod svoje, a na ruku mu je išlo i to što oni plivaju puno sporije od dupina.

Iako znanstvenicima još uvijek nije jasno kakvu korist kitovi imaju od toga da mu dopuštaju da pliva s njima, neki vjeruju kako se radi o lijepoj gesti jednog bića prema drugom. Kako god bilo, ovakva priča teško da nekome neće izmamiti osmijeh.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene