Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u sjeverozapadnoj Kanadi

Srušio se mali putnički avion koji je prevozio radnike: Samo jedna osoba preživjela

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U zrakoplovnoj nesreći na sjeverozapadu Kanade poginulo je četvero putnika i dva člana posade.

Šest od sedam osoba preminulo je u padu malog putničkog zrakoplova koji je prevozio radnike Rio Tinta u rudnik dijamanata Diavik koji se nalazi na sjeverozapadu Kanade.

Zrakoplovna nesreća dogodila se u utorak ujutro ubrzo nakon polijetanja, a broj poginulih su kanadske vlasti potvrdile u srijedu. 

Pročitajte i ovo Vojni rok Vruća tema Stručnjaci za DNEVNIK.hr o vojnom roku: "Nema jasne ideje i postoje otegotne okolnosti. Možda bismo trebali preuzeti švicarski model"

Kanadska nacionalna televizija CBC izvijestila je da je zrakoplov pripadao prijevozniku Northwestern Air te se spustio na oko 500 metara od kraja piste regionalne zračne luke Fort Smith, prenosi CBS News.

Poginulo je četvero putnika te dva člana posade, a jedan je preživjeli prebačen u zdravstveni centar Fort Smith nakon čega je helikopterom prebačen u bolnicu u Yellowknife. 

Pročitajte i ovo Lažni požar - 4 Eiffelov toranj u plamenu Video koji je šokirao svijet zapravo je - lažan: Lako ga je napraviti, ali što mu je cilj?

Rio Tinto, rudarsk idiv, rekao je da surađuje s vlastima ne bi li se utvrdio uzrok nesreće. Izvršni direktor Jakob Stausholm je dodao da su kao tvrtka "apsolutno shrvani".

Zamjenica tamošnjeg gradonačelnika Dianna Korol rekla je da je zajednica u šoku. "Obitelji tuguju i samo se nadamo da svi imaju snage nastaviti i prebroditi ovu tragediju", dodala je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene