Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puno je poginulih

VIDEO Objavljena snimka pada, srušio se ruski vojni avion! Medvedev poručio: "Ovdje nema ograničenja"

Veliki vojni transportni avion srušio se blizu ukrajinske granice. Poginulo je najmanje 65 ljudi.

U ruskoj Belgorodskoj oblasti, koja graniči s Ukrajinom, u srijedu ujutro srušio se veliki ruski vojni transportni avion tipa Il-76. Poginulo je najmanje 65 ljudi, javlja BBC. 

Novinska agencija Ria Novosti rekla je da su u avionu bili zarobljeni pripadnici ukrajinskih oružanih snaga koje su prebacivali u Belgorodsku oblast kako bi bili razmijenjeni.

U avionu je bilo još devet osoba, uključujući šest članova posade.

Društvenim mrežama ubrzo se proširio i video na kojemu se vidi trenutak pada aviona.

Ukrajinski glavni stožer navodi kako je zrakoplov prevozio projektile za ruski protuzračni sustav S-300. Ne spominju ratne zarobljenike. 

Andrej Kartapolov, član ruske Državne dume i umirovljeni general, rekao je da je zrakoplov oboren s tri rakete koje je Zapad isporučio Ukrajini. Kartapolov nije naveo izvor svojih informacija. Rekao je da će istraga otkriti jesu li rakete bile tipa Patriot ili IRIS-T.

Svi putnici u vojnom zrakoplovu koji se srušio u regiji Belgorod su poginuli, rekao je lokalni guverner Vjačeslav Gladkov.

"Transportni avion se srušio u okrugu Korochansky. Pao je u polje u blizini sela. Svi koji su bili u avionu su poginuli", piše Gladkov na Telegramu.

U tijeku je očevid. 

 

O padu aviona na svom Telegram kanalu oglasio se Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika Sigurnosnog vijeća Rusije.

"Priča o uništenju zrakoplova Il-76 rezultat je unutarnje političke borbe neonacističkih elita u Kijevu. Svinjski rat kod korita. Mnogi su već pisali o tome. Uspomena na naše pilote. Oni su heroji. Ukrajinske obitelji nisu primile svoje zarobljenike iz Rusije.
Bit će samo još gore: ovi trozubi čudaci će, da bi održali vlast, bez problema ubijat će svoje vojno osoblje i ratne zarobljenike, što su naučili u 700 dana Sjeverne vojne oblasti. Oni će nemilosrdno bombardirati njihove gradove i sela, uništavajući njihove domove i spaljujući njihove starce i djecu. Ovdje nema ograničenja. Uostalom, glavna stvar u igri su moć i novac", napisao je Medved.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene