Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U poplavama u Peruu najmanje je jedna osoba mrtva, a tri su nestale, nakon obilnih kiša koje su padale cijeli vikend. Poplave su najteže pogodile regiju Chosica, 47 kilometara udaljenu od glavnog grada Lime.


Rijeka Rimac izlila se iz korita jučer popodne. Posljedica je smrt 15-godišnje djevojke, Lucero Vasquez Huamani. Nakon što je pokušala prijeći drveni most, pala je u nabujalu rijeku. Njezino su tijelo ubrzo pronašli spasioci, 10 kilometara od mosta, nakon što su roditelji prijavili nestanak. Prilikom potrage zamalo je stradao i spasioc, prenosi Reuters.

Jučer su mnogi Peruanci ostali bez doma. 'Trebam šator, krevet, deku, odjeću i hranu', rekla je Carmen Ticona koja je ostala bez kuće. Zbog poplave je zatvorena glavna autocesta, pa je otežan pristup poplavljenoj regiji.

Vezani članci Aleksandar Vučić Europska komisija dala je do znanja da Srbija neće tako brzo u EU: ''Od rata tvrde da nema podataka o nestalim osobama'' Koronavirus u Peruu Ova je europska zemlja donedavno bila najgora na svijetu po broju umrlih od korone na 100.000 stanovnika, ali sada je tu tragičnu titulu preuzela država na drugom kraju planeta