Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radio u State Departmentu

Uhićen bivši djelatnik Trumpove administracije zbog optužbi da je povezan s nasilnim upadom na Kapitol

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki FBI uhitio je Federica Kleina, bivšeg djelatnika u State Departmentu zaposlenog tijekom mandata Donalda Trumpa, zbog povezanosti s upadom u zgradu Kapitola 6. siječnja.

Informaciju o uhićenju potvrdili su iz FBI-eva ureda u Washingtonu, no nije objašnjeno što se Kleinu točno stavlja na teret.

Pročitajte i ovo Donald Trump Postupak se nastavlja Donald Trump kažnjen zbog nepoštivanja suda: Tipkao na svojoj društvenoj mreži i sad mora platiti paprenu kaznu Kristi Noem Nevjerojatna Moćna političarka objavila mračne tajne: Ustrijelila psa jer joj je pokvario lov pa kozu koja je bila zla i odvratna

Klein (42) prva je osoba iz Trumpove administracije koja je suočena s optužbama za povezanost s upadom u Kapitol.

Klein je bio dio Trumpove predsjedničke kampanje 2016., a nakon osvajanja prvog mandata zaposlen je u State Departmentu samo nekoliko dana nakon inauguracije. Radio je kao posebni pomoćnik u državnom Uredu za poslove na zapadnoj hemisferi s godišnjom plaćom od 66.510 američkih dolara, piše Business Insider.

Podsjetimo, pristaše Donalda Trumpa nasilno su upale u zgradu Kapitola u Washingtona 6. siječnja. U sukobima s policijom i Nacionalnom gardom ubijeno je petero ljudi, među kojima i jedan policajac.

Američki predsjednik koji je tada bio na odlasku Donald Trump izjavio je da je "zgrožen nasiljem, bezakonjem i kaosom" nakon što je skupina njegovih pristaša na silu upala u Kongres na Kapitolu i prekinula zasjedanje. Zbog optužbi da je poticao nasilje Trump je opozvan u Kongresu, i to po drugi put, čime je postao prvi američki predsjednik koji je dva puta opozvan. Uslijedilo je suđenje pred Senatom na kojem je oslobođen optužbi za poticanje na nasilje. Trump je tada izjavio da je suđenje protiv njega u Senatu bila još jedna faza "najvećeg lova na vještice u povijesti naše zemlje".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene