Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Peta žrtva nereda

Preminuo policajac ozlijeđen u proboju u Kapitol. Trump zgrožen nasiljem pristašama poručio: "Putovanje tek počinje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski časnik, koji je ozlijeđen je na dužnosti dok je odgovarao na upad pristaša Donalda Trumpa u zgradu Kongresa, podlegao je ozljedama, priopćila je policija.

Brian D. Sicknick, koji je radio na osiguranju Kapitola, ozlijeđen je u fizičkom sukobu s prosvjednicima u srijedu, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slijedi obdukcija Muškarac pao iz čamca i poginuo, policija istražuje uzrok smrti Plinovod Od padova kroz prozor do zatajenja srca Što se to događa u ovoj naftnoj kompaniji? Preminuo četvrti visokorangirani menadžer, svi umrli pod neobičnim okolnostima

Sicknick se navodno vratio u svoj odjel i pao u nesvijest. Prevezen je u bolnicu, gdje je umro u četvrtak navečer.

On je peta žrtva nereda nakon što je ranije objavljeno da su četiri osobe smrtno stradale, među kojima žena koju je ustrijelila policija, kad su Trumpove pristaše upale u zgradu Kongresa i prekinule sjednicu kako bi spriječile potvrdu pobjede Joea Bidena na predsjedničkim izborima.

Dio američkih medija javlja, pozivajući se na svoje izvore, da je nesretni policajac dobio udarac u glavu aparatom za gašenje požara.

Policija će istražiti smrt policajca, koji se pridružio osiguranju Kapitola 2008. godine, prenio je Reuters.

Trump na Twitteru: "Nevjerojatno putovanje tek počinje"

Američki predsjednik na odlasku Donald Trump izjavio je da je "zgrožen nasiljem, bezakonjem i kaosom" nakon što je skupina njegovih pristaša na silu upala u Kongres na Kapitolu i prekinula zasjedanje.

Trump je u videu objavljenom na Twitteru rekao da su prosvjednici "oskvrnuli sjedište demokracije" i dodao da "će oni koji su prekršili zakon odgovarati".

 

Nije pritom priznao svoju ulogu u raspirivanju gnjeva kod svojih pobornika neutemeljenim optužbama o izbornoj prevari i poticanjem na marš na Kapitol.

Obećao je nesmetan prijenos vlasti novoizabranom predsjedniku Joeu Bidenu, koji ga je pobijedio na predsjedničkim izborima 3. studenoga.

"Kongres je potvrdio rezultate i nova će administracija biti inaugurirana 20. siječnja. Sada sam samo usredotočen na glatku, urednu i besprijekornu primopredaju vlasti", rekao je Trump.

Nije, međutim, u poruci svojim "divnim pristašama" zaboravio reći da "zna koliko su razočarani, ali da također želi da znaju da njihovo nevjerojatno putovanje tek počinje".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene