Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policajci i civili

Turska: Eksplodirala bomba uz cestu, osam mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od posljedica eksplozije mine na jugoistoku Turske, gdje živi većinom kurdsko stanovništvo, smrtno je stradalo pet policajaca i troje civila, a minu su, kako su izvijestile vlasti, podmetnuli kurdski pobunjenici.

Nesreća se dogodila u blizini gradića Guroymaka u pokrajini Bitlis, rekao je guverner pokrajine, a prenosi agencija Anadolija. Riječ je o tehnici koju kurdski pobunjenici često koriste. Lokalne vlasti za eksploziju i pogibiju policajaca i civila smatraju odgovornim kurdske pobunjenike.

Od početka godine napadi gerilaca Radničke partije Kurdistana (PKK) na jugoistoku Turske su pojačani, zbog čega turske vlasti prijete vojnom akcijom na uporišta PKK na sjeveru Iraka, gdje se nalazi oko 2.000 članova tog pokreta koji brojne zemlje smatraju 'terorističkim'. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Bombaški napad Racije širom Turske: Uhićeno 145 osoba osumnjičenih za povezanost s kurdskim militantima Eksplozija u Somaliji Poginulo najmanje 10 ljudi VIDEO Kamion pun eksploziva zabio se u kontrolnu točku: "Do sada sam vidio 10 mrtvih ljudi, broj žrtava će sigurno rasti"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene