Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Van Gogh, Rembrandt...

Gdje su umjetnine vrijedne 10 milijardi dolara koje je imala Imelda Marcos?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Asistentica supruge bivšeg filipinskog diktatora završila je u zatvoru na šest godina zbog nekoliko umjetničkih djela koja su nestala nakon njihovog odlaska s vlasti.

Filipinski dužnosnici još uvijek pokušavaju pronaći 150 slika, uključujući djela Rembrandta, Van Gogha i Michelangela, koje su bile u vlasništvu bivšeg diktatora Ferdinanda Marcosa i njegove supruge Imelde. Djela su misteriozno nestala nakon njihovog protjerivanja s vlasti, piše The Independent.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrijednost se još ne zna U Bandićevim nekretninama pronađeno tajno skrovište umjetnina! Slika nije dostupna Umjetnine na ulicama FOTOGALERIJA Evo kako bi izgledao svijet bez reklama!

Iako poznatija kao kolektorica dobrih cipela, Imelda je također bila velika ljubiteljica umjetnosti, prema Andresu Bautistu koji je voditelj potrage za 10 milijardi dolara vrijednim djelima.

Imeldina bivša osobna asistentica 75-godišnja Vilma Bautista koja (nije u rodu s glavnim istražiteljem Adresom) osuđena je na šestogodišnju zatvorsku kaznu u New Yorku zbog pokušaja da proda nekoliko umjetnina koje pripadaju bivšoj prvoj dami.

FOTO Ova su remek-djela ukrali nacisti

Iako filipinske vlasti još tragaju za izgubljenim umjetninama, civilna tužba u New Yorku podignuta je za pronađenu Monetovu 'L’Église et la Seine à Vétheuil', 'Langland Bay' Alfreda Sisleya. te' Le Cyprès de Djenan Sidi Said' Alberta Marqueta.

Od 1986. godine, tim koji vodi Andres Bautista pokušavo pronaći oko 10 milijardi dolara vrijedne umjetnine, koje je imao predsjednički par, ali istraživanja su usporena zbog nedostatka novca, potvrdili su službenici.

Među slikama za koje se još ne zna gdje su, su djela Van Gogha, Rembrandta, Michelangela, Renoira, Cezannea, a ona bi, prema gospodinu Bautisti 'mogle biti negdje'.

'Marcosi su bili ljubitelji umjetnosti i potrošili su milijune dolara na kupnju ovih slika', rekao je Andres Bautista kada je 2009. objavljena lista nestalih umjetnina.

Vjeruje se da su umjetnine nestale 1986. godine u kuće kolekcionara, Macrosovih suradnika, dok se diktatorov režim raspadao u krvavom puču. Nakon kupa, Ferdinand i Imelda pobjegli su u SAD, a on je preminuo na Havajima 1989. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene