Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet se oglasili

Srpski radikali izazvali incident u parlamentu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici Srpske radikalne stranke (SRS) izazvali su incident u srpskom parlamentu, pokušavajući spriječiti američku veleposlanicu u Beogradu Mary Warlick i članove parlamentarne skupine prijateljstva SAD i Srbije da održe sastanak u povodu 130 godina suradnje dviju država.

Zastupnici SRS-a, noseći transparente na kojima je između ostaloga pisalo 'NATO-zločin', '20 godina zločina SAD nad Srbima', pokašali su ući u dvoranu, ali su ih u tome spriječili pripadnici osiguranja.

Ulaz u dvoranu blokirali su nakon što je američka veleposlanica već bila unutra s još nekoliko članova parlamentarne skupine prijateljstva, ali su ostali članovi skupine morali napolju sačekati 15-20 minuta da se zastupnici SRS-a sklone, nakon čega je sastanak održan.

Zastupnici SRS-a su, kako javljaju mediji, također pjevali srpsku himnu i pjesme posvećene čelniku te stranke Vojislavu Šešelju, kojemu se sudi u Haagu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Aleksandar Vučić On i dalje šuti Utjecajne britanske novine žestoko se okomile na Vučića zbog izbornih nepravilnosti: "Oporba je osvojila izbore u Beogradu"

Predstavnici SRS su tijekom incidenta novinarima rekli da ih nisu pustili unutra jer 'očigledno nešto kriju'.

- Došli su iz američke ambasade da im kažu kako se treba ponašati kada američki tenkovi krenu na srpske barikade na Kosovu. Mi im to nećemo dozvoliti - rekao je Boris Aleksić, poslanik SRS.

Incident je trajao dvadesetak minuta, nakon čega su se radikali razišli, a sastanak je održan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene