Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zastupnici Srpske radikalne stranke (SRS) izazvali su incident u srpskom parlamentu, pokušavajući spriječiti američku veleposlanicu u Beogradu Mary Warlick i članove parlamentarne skupine prijateljstva SAD i Srbije da održe sastanak u povodu 130 godina suradnje dviju država.


Zastupnici SRS-a, noseći transparente na kojima je između ostaloga pisalo 'NATO-zločin', '20 godina zločina SAD nad Srbima', pokašali su ući u dvoranu, ali su ih u tome spriječili pripadnici osiguranja.

Ulaz u dvoranu blokirali su nakon što je američka veleposlanica već bila unutra s još nekoliko članova parlamentarne skupine prijateljstva, ali su ostali članovi skupine morali napolju sačekati 15-20 minuta da se zastupnici SRS-a sklone, nakon čega je sastanak održan.

Zastupnici SRS-a su, kako javljaju mediji, također pjevali srpsku himnu i pjesme posvećene čelniku te stranke Vojislavu Šešelju, kojemu se sudi u Haagu.

Vezani članci Koronavirus, Srbija Tuga u Srbiji: Od koronavirusa preminula beba koja je imala samo devet dana Aleksandar Vučić Vučić o non paperu: "Kad Srbi trebaju nešto dobiti, ispada kao da tuku po svemu i rasturaju sve''

Predstavnici SRS su tijekom incidenta novinarima rekli da ih nisu pustili unutra jer 'očigledno nešto kriju'.

- Došli su iz američke ambasade da im kažu kako se treba ponašati kada američki tenkovi krenu na srpske barikade na Kosovu. Mi im to nećemo dozvoliti - rekao je Boris Aleksić, poslanik SRS.

Incident je trajao dvadesetak minuta, nakon čega su se radikali razišli, a sastanak je održan.