Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trotjedno putovanje

Španjolski Robin Hood kreće pješice na turneju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik španjolskog grada Marinalede, koji je postao junakom zbog organiziranja krađe namirnica u trgovinama koje je dijelio siromašnima, u četvrtak će krenuti pješice na trotjedno putovanje Andaluzijom kako bi uvjerio druge lokalne čelnike da se usprotive vladinim oštrim mjerama štednje.

Gradonačelnik Juan Manuel Sanchez Gordillo, koji je također regionalni zastupnik, rekao je da je hrana ukradena prošlog tjedna podijeljena obiteljima koje su najteže pogođene ekonomskom krizom u Španjolskoj.

Sedmero ljudi uhićeno je zbog sudjelovanja u dvjema krađama u trgovinama u kojima su članovi sindikata napunili kolica u supermarketu te izašli ne plativši dok je Sanchez Gordillo (59), stajao pred trgovinom.

Pročitajte i ovo Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju

>> 'Gradonačelnik Robin Hood' opustošio trgovine i sve dao siromašnima

Sanchez Gordillo uživa politički imunitet kao zastupnik regionalnog parlamenta Andaluzije, no tvrdi bio bi sretan da mu ukinu imunitet i uhite ga.

Konzervativna vlada smatra da se jedan dužnosnik ne smije tako ponašati i optužuje ga da on samo traži publicitet. "Ne može se istodobno biti Robin Hood i nottinghamski šerif", rekao je glasnogovornik vladajuće Narodne stranke u nacionalnom parlamentu. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene