Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjeglička kriza

PARLAMENT ODOBRIO Vojska u Sloveniji dobila dodatne ovlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenci su dopunama Zakona o obrani, vojsci na granici dali neke od ovlasti koja sada ima samo policija.

Slovenski parlament je na izvanrednoj sjednici usvojio dopune Zakona o obrani kojim bi se vojsci na granici dale neke od ovlasti koja sada ima samo policija, a radi kontrole pritoka izbjeglica, objavila je u srijedu ujutro slovenska novinska agencija STA.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

Rasprava u parlamentu trajala je pet sati, a za usvajanje dopune Zakona o obrani tražila se dvotrećinska većina. Tako je za dodatne ovlasti vojsci glasalo 66 zastupnika, a pet je bilo protiv.

Uoči rasprave o dopuni Zakona o obrani premijer Miro Cerar je izjavio da je Slovenija dobila obećanje Europske unije da će joj za zaštitu njene schengenske granice odobriti pomoć u opremi za policiju, policijske kadrove, ali i financijsku potporu.

Slovenski mediji navode da je u zemlju u utorak iz Hrvatske stiglo između osam i devet tisuća izbjeglica, te da ih je nekoliko tisuća otišlo u Austriju.

MIGRANTI I DALJE PRISTIŽU Na granični prijelaz Špilje stiglo 4500 migranata, srušili su ogradu i prešli na teritorij Austrije

Također, navodi se da je u utorak navečer iz Tovarnika na željezničku stanicu u Središču ob Dravi stigao vlak sa oko 1.500 izbjeglica te da je Hrvatska o tome izvijestila slovenske službe.

U Hrvatsku je u utorak do 21 sat ušlo 6.373 migranata, a u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazilo se 2.127 osoba, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova RH. Također, i dalje se očekuje priljev migranata u Hrvatsku s područja Republike Srbije. Od početka migracijske krize, od 16. rujna, na područje Republike Hrvatske je ušao 207.941 migrant, naveo je MUP RH na svojim internetskim stranicama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene