Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šeik Mohammed bit će saslušan do kraja godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Khalid šeik Mohammed, optužen da je isplanirao terorističke napade 11. rujna na SAD, i drugi osumnjičeni teroristički vođe trebaju biti saslušani pred sudom u roku od tri mjeseca kako bi se utvrdilo jesu li neprijateljski borci, rekao je u srijedu dužnosnik vojske SAD-a.

Četrnaest "istaknutih" zatočenika, među kojima su i navodni planer napada na brod USS Cole i navodni koordinator bombaških napada 1998.godine na veleposlanstva SAD-a u Keniji i Tanzaniji, bit će pozvani na saslušanje, rekao je mornarički kapetan Phil Waddingham, ravnatelj ureda za administrativno preispitivanje zatočenja neprijateljskih
boraca u Guantanamu.

Pročitajte i ovo Joe Biden nakon smrti vojnika Više od 30 ljudi poginulo u osvetničkim napadima SAD-a, čekaju se idući koraci: "Ovo je početak našeg odgovora" Američki borbeni zrakoplov oglasio se Biden Amerikanci počeli osvetničke napade na militante u Iraku i Siriji, pristižu prve vijesti o poginulima i ranjenima

Ako se Mohammed pojavi pred sudom bit će viđen prvi put od
zarobljavanja prije tri godine u Pakistanu. Zatvorenici mogu odbiti izaći na saslušanje ali će suđenja bez obzira na to biti održana, rekao je Waddingham novinarima.

Mohammed i drugih 13 navodnih vodećih terorista nedavno su iz nadležnosti CIA-a prebačeni u američku mornaričku bazu Guantanamo Bay na Kubi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene