Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Khalid šeik Mohammed, optužen da je isplanirao terorističke napade 11. rujna na SAD, i drugi osumnjičeni teroristički vođe trebaju biti saslušani pred sudom u roku od tri mjeseca kako bi se utvrdilo jesu li neprijateljski borci, rekao je u srijedu dužnosnik vojske SAD-a.


Četrnaest "istaknutih" zatočenika, među kojima su i navodni planer napada na brod USS Cole i navodni koordinator bombaških napada 1998.godine na veleposlanstva SAD-a u Keniji i Tanzaniji, bit će pozvani na saslušanje, rekao je mornarički kapetan Phil Waddingham, ravnatelj ureda za administrativno preispitivanje zatočenja neprijateljskih
boraca u Guantanamu.

Vezani članci Socijalnim radnicima prijete svaki dan - 9 Oni pucaju po šavovima, a doživljavaju niz napada: ''Verbalna agresija nama je svakodnevica. Nije toliko problem vrijeđanja, nego svih napada i straha za vlastitu sigurnost'' Slika nije dostupna 900 milijuna dolara za Liverpool

Ako se Mohammed pojavi pred sudom bit će viđen prvi put od
zarobljavanja prije tri godine u Pakistanu. Zatvorenici mogu odbiti izaći na saslušanje ali će suđenja bez obzira na to biti održana, rekao je Waddingham novinarima.

Mohammed i drugih 13 navodnih vodećih terorista nedavno su iz nadležnosti CIA-a prebačeni u američku mornaričku bazu Guantanamo Bay na Kubi.