Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sedmi dan krize

Održani prosvjedi na Kosovu, Kurti poručio: "Oni ne odražavaju volju naroda nego su direktiva iz Beograda"

Aktualno Galerija Albin Kurti, kosovski premijer Albin Kurti, kosovski premijer Foto: DNEVNIK.hr Napeto na Kosovu - 1 Napeto na Kosovu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Napeto na Kosovu - 2 Napeto na Kosovu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Napeto na Kosovu - 3 Napeto na Kosovu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Napeto na Kosovu - 4 Galerija 1/5 >>
Sedmi je dan krize na sjeveru Kosova. Pred zgradama općina s većinskim srpskim stanovništvom održani su prosvjedi.

Traži se odlazak albanskih čelnika i puštanje privedenih Srba iz pritvora. Objekte čuvaju snage KFOR-a i specijalci iza žilet žice.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Govorio u Bratislavi Plenković o sukobima na Kosovu: "Da bilo koji čelnik u Srbiji prizna tu zemlju, ne bi imao perspektivu u politici"

Europska unija i SAD od Prištine traže održavanje novih izbora i sudjelovanje većinskog srpskog stanovništva, kao i početak formiranja zajednice Srpskih općina. Kosovski premijer Albin Kurti za situaciju prstom upire u Beograd.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I dalje vrije VIDEO Na Kosovu raširili zastavu Srbije, šef eurodiplomacije: "Situacija je opasna i neodrživa"

"Prosvjedi se obično organiziraju iz naroda, a ovo nisu prosvjedi koji se organiziraju odozdo. Te prosvjede organiziraju oni koji su na vlasti. To znači da nisu autentični prosvjedi. Nema tu ništa iskreno na prosvjedima. Oni ne odražavaju volju naroda nego su direktiva iz Beograda. Žao mi je građana srpske nacionalnosti koji su prisiljeni sudjelovati u ovim prosvjedima jer su oni po meni najneslobodniji ljudi na cijelom Kosovu danas", poručio je Albin Kurti, kosovski premijer.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene