Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U vezi Irana i nuklearnog programa

Sarkozy želi da Obama nastupa čvrsto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u srijedu je rekao da želi da predsjednik SAD-a Barack Obama nastupa čvrsto u svim izravnim razgovorima s Iranom o nuklearnom programu te zemlje.

Sarkozy je tijekom posjeta Kuvajtu rekao da nova administracija SAD-a treba biti odlučna u razgovorima s Iranom. 'Jako se nadam da će novi predsjednik SAD-a Barack Obama pokrenuti te razgovore u duhu dijaloga i, naravno, s određenom čvrstoćom', rekao je Sarkozy na konferenciji za tisak nakon razgovora s kuvajtskim dužnosnicima o bliskijim vezama i mogućoj prodaji francuskih ratnih zrakoplova i brodova.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima" Švedska postaje članica NATO-a gotov trnovit put Nakon dva stoljeća neutralnosti: Švedska postaje članica NATO-a

Sarkozy je izjavio da ne očekuje razgovore SAD-Iran prije iranskih predsjedničkih izbora u lipnju na kojima se zapad nada da će Mahmuda Ahamdinedžada zamijeniti umjereniji političar. 'Mislim da je za novu fazu razgovora mudro sačekati da se održe ti izbori', rekao je francuski predsjednik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene