Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik smatra kako ne postoje elementi korupcije u pogledu Panamskih dokumenata.


Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u četvrtak kako ne postoje nikakvi elementi korupcije u pogledu Panamskih dokumenata, a kojima je razotkrivena masovna utaja poreza u svijetu i ocijenio da njegovi protivnici žele time destabilizirati Rusiju.

Vezani članci Vladimir Putin Putin poslao oštru poruku: "Svatko nas želi 'ugristi' negdje ili 'odgristi' nešto naše, no oni koji bi to učinili, trebaju znati da bismo im svima razbili zube" Aleksej Navaljni Nestao je liječnik koji je liječio Alekseja Navaljnog: Napustio lovačku bazu u šumi i nije se vratio

"Naši protivnici prije svega ciljaju jedinstvo i konsolidaciju ruske nacije, našeg multinacionalnog ruskog naroda. Oni nas pokušavaju potresti iznutra, kako bismo bili poslušniji", rekao je. "Pa su stvorili informativni proizvod."

"Postoji određeni prijatelj ruskog predsjednika, on je učinio ovo i ono, i u tome vjerojatno postoji element korupcije", rekao je Putin, referirajući se na tvrdnje da je upleten u korupciju s prijateljem, čelistom Sergejem Rolduginom.

"Ali ne postoji nikakav element korupcije", kazao je, istaknuvši da se ponosi ljudima kao što je Roldugin.

Panamski dokumenti, milijuni povjerljivih dokumenata koji su procurili iz odvjetničke tvrtke Mossack Fonseca u Panami, otkrivaju da Putinovi bliski suradnici posjeduju niz offshore tvrtki. Sugeriraju da se te tvrtke možda koristi za pranje novca.