Moskva protjeruje diplomate - Kremlj (Foto: AFP)
Moskva protjeruje diplomate - Kremlj (Foto: AFP)

Rusija je poručila Britaniji da povuče "nešto više od 50" diplomata i tehničkog osoblja nakon spora sa Zapadom oko trovanja bivšeg ruskog špijuna i njegove kćeri u Britaniji.


Rusija se već osvetila Britanija i izbacila 23 britanska diplomata zbog trovanja Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije. London tvrdi da je Moskva odgovorna za taj napad što Rusija niječe.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Getty Images) Bugarin optužen zbog špijuniranja za Rusiju: Pokušao odvući zemlju od saveznika i približiti je Moskvi Prosvjed u Moskvi (Foto: AFP) Na prosvjedu u Moskvi 50.000 okupljenih tražilo slobodne izbore: ''Dosta ste nam lagali''

Britanski veleposlanik Laurie Bristow u Moskvi u petak je ponovno pozvan u rusko ministarstvo vanjskih poslova i rečeno mu je da London ima mjesec dana da smanji svoje diplomatsko predstavništvo na veličinu ruskog u Britaniji.

U subotu je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zakarova kazala za Reuters da to znači da će Britanija morati smanjiti broj "za nešto više od 50" u Rusiji, u dodatku na 23 diplomata koji su već izbačeni.

"Tražili smo paritet. Britanija ima 50 diplomata više od Rusije", kazala je Zakarova.

Rusija je izbacila 59 diplomata iz 23 zemlje koje su poduprle Britaniju, a gostoprimstvo je otkazala i bivšoj djelatnici hrvatskog veleposlanstva u Moskvi.(Hina)