Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG SLUČAJA SKRIPAL

Odluka Kremlja: Velika Britanija mora vratiti kući "nešto više od 50" svojih diplomata iz Rusije

Moskva protjeruje diplomate - Kremlj (Foto: AFP)
Moskva protjeruje diplomate - Kremlj (Foto: AFP) Foto: Afp
Rusija je poručila Britaniji da povuče "nešto više od 50" diplomata i tehničkog osoblja nakon spora sa Zapadom oko trovanja bivšeg ruskog špijuna i njegove kćeri u Britaniji.

Rusija se već osvetila Britanija i izbacila 23 britanska diplomata zbog trovanja Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije. London tvrdi da je Moskva odgovorna za taj napad što Rusija niječe.

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Sergej Lavrov (Foto: AFP) Uzvratne mjere u aferi Skripal Rusija pozvala zapadne diplomate na razgovor, među njima i hrvatskog

Britanski veleposlanik Laurie Bristow u Moskvi u petak je ponovno pozvan u rusko ministarstvo vanjskih poslova i rečeno mu je da London ima mjesec dana da smanji svoje diplomatsko predstavništvo na veličinu ruskog u Britaniji.

U subotu je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zakarova kazala za Reuters da to znači da će Britanija morati smanjiti broj "za nešto više od 50" u Rusiji, u dodatku na 23 diplomata koji su već izbačeni.

"Tražili smo paritet. Britanija ima 50 diplomata više od Rusije", kazala je Zakarova.

Rusija je izbacila 59 diplomata iz 23 zemlje koje su poduprle Britaniju, a gostoprimstvo je otkazala i bivšoj djelatnici hrvatskog veleposlanstva u Moskvi.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene