Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušali je spasiti

Strašna tragedija: Tinejdžericu u rijeci napao morski pas, na mjestu preminula

Morski pas
Morski pas Foto: Getty Images
Australska tinejdžerica umrla je nakon što ju je u rijeci napao morski pas.

Šesnaestogodišnju djevojku napao je i ubio morski pas dok je plivala u rijeci. Tinejdžerica je proglašena mrtvom nakon što je izvučena iz rijeke Swan u Australiji, izvijestile su lokalne vlasti.

"Ovo je iznimno traumatičan incident za svakoga tko mu je svjedočio", rekao je inspektor Paul Robinson iz policije Zapadne Australije na konferenciji za novinare.

Robinson je rekao da je djevojka skočila u vodu kako bi plivala s dupinima koji su uočeni u blizini. Policija ju je izvukla iz rijeke i pokušala joj spasiti život, ali je umrla na mjestu događaja, dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKO CIKLONA ELLIE VIDEO Apokaliptični prizori rekordnih poplava u Australiji: Uvedeno izvanredno stanje, helikopteri odvode ljude

Nije poznato koja je vrsta morskog psa napala djevojčicu, ali lokalni mediji nagađaju da bi to mogao biti morski pas bik - koji se obično nalazi u većini rijeka diljem Australije, prenosi CNN. Ta vrsta morskog psa prilagođena je i za život u slatkoj vodi, pa često zalazi u rijeke.

Ta vrsta morskog psa 2021. napala je čovjeka u 50-im godinama u istoj toj rijeci. Iz vode su ga izvukli svjedoci koji su pokušavali zaustaviti krvarenje iz noge. Iako su morski psi ponekad agresivni, morski stručnjaci ponavljaju da su napadi još uvijek nevjerojatno rijetki događaji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NA VISOKIM TEMPERATURAMA Užas u Australiji: Nakon nesreće troje djece ostalo dva dana zarobljeno u autu s poginulim roditeljima

"Estuarij rijeke Swan dobro je stanište za morske pse i to znači da ljudi mogu doći u bliski kontakt s njima", rekao je Andrew Chin, viši znanstveni suradnik na Sveučilištu James Cook. "Nažalost, neki susreti završe loše i u ovom slučaju s tragičnim ishodom."

"Morski bikovi mogu biti vrlo hrabri, ali također je važno zapamtiti da su ti incidenti vrlo, vrlo rijetki događaji – iako srceparajući i traumatizirajući za sve uključene", dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene