Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKA BIJELA PSINA

Morski pas roniocu odgrizao glavu: Potreseni ribari svjedočili stravičnom trenutku

Velika bijela psina
Velika bijela psina Foto: Guliver Images
Prvi ovogodišnji smrtonosni napad morskog psa zabilježen je u Meksiku, gdje je velika bijela psina napala muškarca koji je ronio u potrazi za mekušcima.

Manuel Lopez je ronio u potrazi za mekušcima u meksičkom Kalifornijskom zaljevu, gdje ga je napao morski pas. On se nalazio na dubini od oko 15 metara kada ga je 5. siječnja oko 11:30 ujutro napala velika bijela psina dugačka skoro šest metara i usmrtila ga.

S njim su bila još dva ribara, koja su ispričala da mu je morski pas obezglavio.

"Ronio je kad ga je životinja napala i odsjekla mu glavu i oba ramena", ispričao je Jose Bernal, koji je govorio u ime ribara, izvijestio je Fox News.

Pročitajte i ovo Ilustracija SIGURNOST I KVALITETA Znate li koja se hrana najčešće krivotvori? Neki namjerno zavaravaju kupce, a to ponekad završi i tragično

Pročitajte i ovo Ilustracija Teške ozljede Detalji strašnog napada na liječnicu u Virovitici: Pacijentica ju izbola nožem, oglasio se i Beroš

Bernal je dodao da su ronioci prethodno upozoreni na veću prisutnost morskih pasa na mjestu na kojem je Lopez ubijen i da većina njih nisu išla roniti. Stranica TrackingSharks.com izvijestila je da je nedostatak hrane doveo do povećanja rizika od napada.

Velike bijele psine su u Zaljevu česta pojava, posebno u prosincu i siječnju, kada ondje trudne psine dolaze zbog hrane. Ronilac star 56 godina je ondje ubijen u veljači prošle godine, a zadnji smrtonosni napad prije toga dogodio se 2018. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene