Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostali bez svega

VIDEO Pogledajte kako im pred očima NESTAJU kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadzorne kamere uhvatile su zatrašujuće trenutke na sjeveru Brazila, kada su divovski krateri progutali desetke kuća.

Stanovnici grada na sjeveru Brazila protekli su vikend vrištali od užasa dok su gledali kako im domovi nestaju u masivnim rupama, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi Jair Bolsonaro Zavjera za vojni udar Policija istražuje bivšeg predsjednika: Zanima ih zašto je proveo dvije noći u mađarskoj ambasadi

Zastrašujuće trenutke u gradu Abaetetuba snimile su nazorne kamere. Divovski krateri, koji su posljedica erozije nastale djelovanjem vode, otvorili su se u zemlji i progutali desetke kuća.

Nekoliko trenutaka prije stravične nesreće, električne žice iznad kuća počele su pucati što je bilo upozorenje mještanima koje im je spasilo živote. Naime, u nesreći, srećom, nitko nije ozlijeđen.

VIDEO Zgrada im se pred očima urušila i sunovratila niz brdo

Krateri su povukli jedno dijete, ali brzom reakcijom mještana je spašeno, kao i žena koju su iz kuće izvukli pomoću ljestvi. Trudnica u sedmom mjesecu trudnoće uspjela je izaći iz zgrade samo par trenutaka prije nego se srušila kao kula od karata i onda potonula.

Užasnuti ljudi gledali su kako im pred očima nestaju imovina i sredstva za život. Mnogi su uzaludno pokušavali spasiti svoju imovinu, ali na kraju im je samo preostalo gledati kako u rupama nestaju kuće, zgrade, trgovina, kamioni.

"Radili smo teško za sve, a na kraju smo sve izgubili", rekao je šokirani Alfredo Rodrigues, poljoprivrednik i jedan od stanovnika područja pogođenog klizištem. Za eroziju je kriva rijeka Maracatuira koja teče kroz grad. Glavni uzrok tragedije, prema tvrdnjama stručnjaka za zaštitu okoliša koji su obavili inspekciju, je nekontrolirana gradnja kuća u blizini rijeke.

U danima koji su prethodili tragediji, razina rijeke bila je opasno visoka, a vlasti su upozorile da, ako nastavi rasti, stanovnici mogu očekivati još veće štete i gubitke. Vlasti su u ponedjeljak proglasile izvanredno stanje, a obitelji koje nisu uspjele pronaći smještaj su u lokalnoj gimanziji, dok su ostali utočište pronašli kod rodbine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene