Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Hypo banke

Kulterer na sudu: Nisam kriv!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo suđenje u kaznenom postupku protiv odgovornih menadžera koruške Hypo Alpe Adria banke počelo je na Zemaljskom sudu u Klagenfurtu.

Prvooptuženi bivši predsjednik uprave Hypo Alpe Adria Group Wolfgang Kulterer, bivši predsjednik uprave Hypo-Oesterreicha Gert Xander i bivši pokurist Albin Ruhdorfer optuženi su za nesavjesno poslovanje zbog dodjele kredita posrnuloj zrakoplovnoj kompaniji Styria Spirit i jednom privatnom detektivu, iako su bili svjesni da krediti nisu osigurani, kako se navodi u optužnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nakon presuda Prvak u snalažljivosti: Pogledajte što je Sanader smislio kako bi izbjegao novinare Slika nije dostupna oslobođen za hep-dioki Ivo Sanader nepravomoćno osuđen za ratno profiterstvo, ali neće u zatvor

Kulterer je osim toga optužen i za davanje lažnih izjava istražnom povjerenstvu koruškog parlamenta za rasvjetljavanje slučaja Hypo. Optuženi su se izjasnili nedužnim po svim točkama optužnice. Ako ih sud proglasi krivim, prijeti im kazna zatvora od jedne do deset godina.

>> Počinje suđenje Kultereru: Što se sve krije u aferi Hypo?

Trajanje glavne rasprave za sada je predviđeno na deset dana, a bit će saslušano 20 svjedoka. Presuda predsjednika sudskog vijeća Norberta Jennyja očekuje se najranije za nekoliko tjedana. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene