Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kina je zatvorila Tibet za strance uoči obilježavanja 90. obljetnice kineske komunističke partije 1. srpnja, izjavili su izvori iz Tibeta.


Kina, osjetljiva na nestabilnost ili bilo kakvu drugu moguću prijetnju njezinom jednostranačkom sustavu, nepovjerljiva je prema strancima u svojim etničkim pograničnim područjima koje naziva 'autonomnim regijama', posebice prije politički nabijenih obljetnica.

'To je novo pravilo zbog proslave 90. obljetnice', rekao je za Reuters jedan putnički agent u Lhasi, glavnom gradu Tibeta. 'Stranci ne mogu doći čak ni s turističkom grupom'.

'Morali smo otkazati puno rezervacija, ali ne znamo koji je razlog (uvođenja tog pravila). Vjerojatno ima veze s politikom', kazao je jedan putnički agent u Pekingu. (Hina)

Vezani članci Neven Martić Sudionik povijesnog postrojavanja koji je ponosno branio Hrvatsku: ''Srce nas je nosilo'' Tihomir Kundid, zamjenik zapovjednika kopnene vojske Emotivno na Pantovčaku: "Ponosan sam što sam 30 godina služio domovini i hrvatskom narodu"