Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Srpske se ponovo verbalno obračunao s medijima koje smatra nepodobnima.


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je kako će 9. siječnja u Banjoj Luci biti upriličena proslava dana tog entiteta premda je Ustavni sud Bosne i Hercegovine takav praznik još 2015. godine proglasio neustavnim, a poništio je i rezultate rujanskog referenduma o njegovu obilježavanju.

Vezani članci Draško Stanivuković Podržao Pravdu za Davida, tukao ga ministar u Skupštini: Tko je mladić zbog kojeg je Dodik obustavio pomoć Banjoj Luci Testiranje na koronavirus Dramatične brojke u Bosni i Hercegovini: Zabilježen rekordan broj smrtnih slučajeva

Dodik je upravo u povodu najave obilježavanja 9. siječnja upriličio niz primanja za osobe iz političkog i javnog života u RS, a tu je prigodu iskoristio i za još jedan verbalni obračun s medijima koje smatra nepodobnima.

"Republika Srpska je država ma što tko o tome mislio", kazao je Dodik najavljujući kako će taj entitet nastaviti jačati elemente državnosti i u narednoj godini.

Dodao je kako će upravo stoga 9. siječnja biti upriličena velika proslava dana Republike Srpske. Protokolom je predviđeno da tog dana ulicama Banja Luke prodefiliraju entitetski policajci, a vlasti RS zatražile su da u mimohodu sudjeluju i srpski vojnici iz sastava Oružanih snaga BiH no za to još nisu dobili suglasnost iz državnog Ministarstva obrane.

Dodik očekuje kako će tim povodom u Banja Luku na obilježavanje 9. siječnja doći i srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić ili neki drugi srbijanski državnik.

"Plan je da 9. siječnja bude manifestacija naše ljubavi, jedinstva i volje", izjavio je Dodik unaprijed čestitajući dan RS.

Medijima koji izvješćuju iz Banja Luke također je zaželio uspjeh u radu, ali se i pritom okomio na novinarku regionalne televizije N1 Snežanu Mitrović nakon što mu je postavila pitanje očekuje li u 2017. godini ekonomske probleme i socijalne nemire.

Dodik je novinarku i televiziju za koju radi odmah proglasio neprijateljima optuživši ih da su oni ti koji potiču na nemire s ciljem destabiliziranja stanja u RS.

"Vi radite u interesu destabilizacije. Ovaj narod mora znati da je N1 neprijateljska televizija i vi ste neprijatelj", kazao je Dodik, kojemu ovo nije prvi ispad takve vrste i koji je i ranije otvoreno vrijeđao novinare i prijetio im kada su mu postavlja pitanja koja nisu bila po njegovu ukusu.

Ostao je zabilježen slučaj kada je dopisniku TV Federacije BiH iz Banja Luke Miši Vidoviću pred kamerama poželio "srčani udar" nakon što je i njega proglasio neprijateljem. (Hina)