Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnja klimatskih promjena

Australija ugasila svjetla za Sat Zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetla su se ugasila u slavnoj sydneyskoj operi i na mostu Harbour Bridge i tako je Sydney obilježio tzv. Sat Zemlje, globalni događaj tijekom kojega se svjetla gase na jedan sat kako bi se ljudima pokazalo kolika su prijetnja klimatske promjene.

Australija je prvi put Sat Zemlje održala 2007., a u 2008. ta je inicijativa postala globalna i privukla je 50 milijuna ljudi, kažu organizatori. Ekološka grupa WWF koja je stvar pokrenula, nada se da će ove godine u njoj sudjelovati milijardu ljudi. 'Glavni razlog zašto to činimo jest da se ljudi zamisle, makar i samo na sat, o tome što možemo učiniti. Bilo bi dobro da to potraje i više od sata', rekao je izvršni direktor Sata Zemlje Andy Ridley.

Pročitajte i ovo Ilustracija SVJEDOK RAZARANJA Pronađen je pod ruševinama Hirošime i prodan za popriličnu cifru Slika nije dostupna Gašenje svjetala VIDEO: Na Novom Zelandu počela akcija 'Sat za naš planet'

Među više od 80 zemalja koje sudjeluju ove godine ima i novopridošlih poput Kine i Singapura. Organizatori kažu da su nekoliko sati prije događaja potpisale i neke nove zemlje. Očekuje se da se u Vatikanu zamrači kupola Bazilike sv. Petra, u Egiptu piramide, u Parizu Eiffelov toranj i u New Yorku Empire State Building.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene