Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije išlo

Vučić pokušao mjesec dana živjeti od prosječne srpske plaće pa pokleknuo: "S dvoje male djece ne može duže"

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Andrej ISAKOVIC / AFP
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je kao zastupnik SRS-a prije 18 godina pokušao mjesec dana živjeti od tadašnje prosječne plaće u Srbiji, ali je brzo odustao od tog eksperimenta.

Od petero zastupnika koji su 2004. godine sudjelovali u novinarskom eksperimentu produkcije VIN, Aleksandar Vučić prvi je odustao. On je nakon 10 dana života na prosječnoj plaći, koja je tada u Srbiji iznosila 175 eura, zaključio da neće moći prehraniti obitelj i povukao se.

"S dvoje male djece ne može duže ako ih nećete ostaviti da gladuju", rekao je tada Vučić. Cilj eksperimenta bio je pokazati političarima kako živi većina građana i skrenuti pažnju na tešku ekonomsku situaciju, piše Nova.rs.

Pročitajte i ovo Prosvjed ispred Informera INTERVJU SA SILOVATELJEM VIDEO ''Vama je žena majka, vama je žena kći'': Govor djevojke s prosvjeda od kojeg boli svaka kost

Pročitajte i ovo Aleksandar Vulin Strašne optužbe susjeda Rastu tenzije između Hrvatske i Srbije: "Europska unija u kojoj odlučuju ustaše nije mjesto za Srbiju"

Srbijanska premijerka Ana Brnabić prije nekoliko dana, gostujući u televizijskoj emisiji, kazala je kako bi joj minimalac, koji je u Srbiji oko 2500 kuna, to jest 330 eura, potrajao tek nekoliko dana. Složila se da taj iznos nije dovoljan za život.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene