Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Andrej ISAKOVIC / AFP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je kao zastupnik SRS-a prije 18 godina pokušao mjesec dana živjeti od tadašnje prosječne plaće u Srbiji, ali je brzo odustao od tog eksperimenta.


Od petero zastupnika koji su 2004. godine sudjelovali u novinarskom eksperimentu produkcije VIN, Aleksandar Vučić prvi je odustao. On je nakon 10 dana života na prosječnoj plaći, koja je tada u Srbiji iznosila 175 eura, zaključio da neće moći prehraniti obitelj i povukao se.

"S dvoje male djece ne može duže ako ih nećete ostaviti da gladuju", rekao je tada Vučić. Cilj eksperimenta bio je pokazati političarima kako živi većina građana i skrenuti pažnju na tešku ekonomsku situaciju, piše Nova.rs.

Prosvjed ispred Informera VIDEO ''Vama je žena majka, vama je žena kći'': Govor djevojke s prosvjeda od kojeg boli svaka kost

Aleksandar Vulin Rastu tenzije između Hrvatske i Srbije: "Europska unija u kojoj odlučuju ustaše nije mjesto za Srbiju"

Srbijanska premijerka Ana Brnabić prije nekoliko dana, gostujući u televizijskoj emisiji, kazala je kako bi joj minimalac, koji je u Srbiji oko 2500 kuna, to jest 330 eura, potrajao tek nekoliko dana. Složila se da taj iznos nije dovoljan za život.  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju