Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašne optužbe susjeda

Rastu tenzije između Hrvatske i Srbije: "Europska unija u kojoj odlučuju ustaše nije mjesto za Srbiju"

Aktualno Galerija Andrej Plenković i Aleksandar Vučić Andrej Plenković i Aleksandar Vučić Foto: DNEVNIK.hr Milorad Pupovac - 1 Milorad Pupovac - 1 Foto: DNEVNIK.hr Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić Foto: DNEVNIK.hr Milorad Pupovac - 2 Milorad Pupovac - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Zoran Milanović Galerija 1/6 >>
Ne prestaju trzavice na relaciji Srbija - Hrvatska zbog optužnice protiv hrvatskih umirovljenih pilota. Novu političku prašinu podigao je Aleksandar Vučić. Spomenuo je srpsku djecu i izazvao cijeli niz reakcija. Posljednja stiže od Milorada Pupovca, izvjestila je reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić podigao je novu političku prašinu spominjanjem srpske djece. Stigao je niz reakcija na njegovu izjavu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata" Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

"Žrtve su žrtve, bez obzira bila djeca hrvatska ili srpska ili neka treća", poručio je Milorad Pupovac.

Sve je krenulo od reakcije Aleksandra Vučića na hrvatsku odbijenicu poziva na suđenje pilotima iz Oluje.

"Nisu bili zainteresirani za živote djece jer to su srpska djeca. Ona nemaju pravo na život i nije baš neka šteta kad ubijete srpsku djecu", kazao je tada srpski predsjednik.

Opravdava suđenje u Beogradu

Opravdava tako i suđenje u Beogradu.

"Pa i kad su srpska djeca, znate ona su djeca, imaju i okice, i nos, i uši, i rukice, i noge, i sve drugo, pa su ta djeca ubijena, pa tražimo da neko odgovara zato što je tu djecu ubio, na čast neka im ide, to je valjda europska demokracija", zaključio je Vučić.

"Ta priča s djecom je već postala, ali, nepodnošljivo gadljiva", uzvratio mu je predsjednik Zoran Milanović.

"Nikad nisam spominjao hrvatsku djecu jer i mi Hrvati isto imamo djecu, i Rusi, i Ukrajinci, svi imaju djecu. Kao, netko je išao ubijati srpsku djecu, baš iz aviona je gađao srpsku djecu. Čak i kad bi to bilo istina, dakle da se taj događaj zbio, kakve to veze imaju djeca, gdje je tu bila vojska", dodao je.

Niz je pitanja o Oluji koja Srbija nema pravo postavljati, ako se pita Milanovića. "Tako u EU nećeš ući, samo pored mene živog", kazao je.

Uslijedile su reakcije.

"Ako čovjek ne može imati empatije za stradanje drugih ljudi onda se treba barem suzdržati od toga da pokazuje da nema nikakve empatije", smatra Milorad Pupovac.

Tražit će pravdu

"Milanoviću je spominjanje ubojstva djece gadljivo, ali ubijanje nije. Čovjek ozbiljno istančanog ukusa. Vidite, nama je ubijanje djece gadno i neoprostivo. Nećemo stati, tražit ćemo pravdu za tu djecu zauvijek. I pravda će biti zadovoljena, koliko god to vama bilo gadno i na smetnji", objavila je Ana Brnabić na Twitteru.

"Reći da je to s pobijenom srpskom djecom postalo nepodnošlјivo gadlјivo, može reći samo ustaša. Europska unija u kojoj odlučuju ustaše nije mjesto za Srbiju", objavio je pak Aleksandar Vulin.

Dok Milanović zamjera Vladi što ne povlači konkretnije poteze, a Pupovac predlaže suradnju dviju država, do toga će teško doći bez uzajamnog povjerenja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene