Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVE NAPETIJE

Vučić se obratio naciji: "Prije nego što vojska dobije bilo kakvu naredbu za podizanje borbene spremnosti..."

Sastanak Vučić - Kurti
Sastanak Vučić - Kurti Foto: Afp
Povodom najnovijih napetosti na sjeveru Kosova, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić održao je sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, a nakon toga se obratio javnosti.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je večeras da je izdao najvažnije naloge koje je Vijeće za nacionalnu sigurnost prihvatilo.

"Poduzeli smo odgovarajuće mjere za zaštitu naše domovine, sukladno tome izdao sam najvažnije zapovijedi, a Vijeće za nacionalnu sigurnost ih je prihvatilo i moram reći da sam jako ponosan na naše vojnike i policajce. Prije nego što dobiju bilo kakvu naredbu za podizanje borbene spremnosti, mi ćemo prije toga milijun puta pokušati sačuvati mir”, rekao je Vučić za RTS nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost održane povodom aktualne situacije na Kosovu.

Ustvrdio je da nitko iz Beograda nije naredio barikade i dodao da one nisu napravljene zato što su nečiji hir, nego zato što su oblik protesta. Vučić je naveo i da Albanci ne putuju tim blokiranim cestama. Predsjednik Srbije pozvao je Srbe i Albance na mir i smirivanje situacije. Pozvao je Srbe na Kosovu na mir i pribranost, prenosi Nova.rs.

"Danas mi je najteži dan otkad sam predsjednik Srbije i premijer, čeka me vjerojatno najteža noć", rekao je Vućić dodavši da je pred Srbima na Kosovu teška noć.

"Nadam se i imamo uvjeravanja KFOR-a i Europe da neće poduzimati nasilne akcije protiv prosvjednika i nadam se da će tako i biti, učinit ćemo sve da sačuvamo mir i stabilnost", rekao je.

Pročitajte i ovo Srbi na sjevernom Kosovu blokirali ceste DRAMA Kurti večeras udara na sjever Kosova? Dao je ultimatum da se do navečer maknu barikade, oglasio se i NATO

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "To su naši prijatelji" VIDEO Vučić u novom obraćanju izvijestio javnost o velikom koraku: "Mogu vam otkriti..."

Sve što smo najavili jučer i prethodnih dana i tjedana događa se, dodao je Vučić. Rekao je da na samom terenu vodila teška borba za opstanak jednog naroda na svojim ognjištima.

Predsjednik Srbije je ocijenio da je očito da mnogi ljudi neće odustati ako se nešto dogodi na Kosovu i dodao da je dužnost srpskih vlasti da pozivaju na mir istaknuvši kako traži da nitko ni slučajno ne dira pripadnike KFOR-a i EULEX-a.

"To je važna poruka", zaključio je.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene