Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev danas je zatražio pokretanje istrage nakon pucanja brane koje je izazvalo poplave u regiji Amlatija na jugoistoku zemlje i usmrtilo 35 ljudi, prema novim podacima.


Predsjednik je na sastanku dužnosnika u nazočnosti premijera Karima Masimova, predsjednika te bivše sovjetske republike u Astani rekao da je poginulo 35 ljudi, izvijestila je državna agencija Kazinform. 'Državno tužiteljstvo ili ministarstvo unutrašnjih poslova trebaju pokrenuti istragu protiv vlasnika brane. On je odgovoran za smrt tih ljudi', rekao je.

Vezani članci Tornado u Kini VIDEO Razorni tornado u Kini napravio veliku štetu, u poplavama smrtno stradale 33 osobe Kinezi se i dalje bore s poplavama - 2 VIDEO Nestvarna snimka poplave među neboderima: U vodenom kaosu u Kini 25 ljudi poginulo, milijuni pogođeni posljedicama

Kazahstanski mediji navode da brana pripada jednom privatniku. Nakon višetjednih snježnih oluja i uz nagli porast temperatura, pojačale su se i inače česte proljetne poplave u središnjoj Aziji. Tisuću stanovnika je evakuirano iz sela Kizil Agač, u regiji Almatija i 820 iz sela Karatalski gdje je također popustila brana. (Hina)