Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u prometu

Vozači oprez! Kraj produženog vikenda donosi gužve i kolone: Posebno upozorenje upućeno motociklistima

Kraj je produženog vikenda, mnogi će krenuti prema svojim kućama. Kakvo je stanje na prometnicama javio je reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić iz Hrvatskog autokluba.

Svi koji su uspjeli spojiti dane, danas popodne i u večernjim satima krenut će put svojih kuća. Vozi se po relativno dobrim vremenskim uvjetima, a kakvo je trenutno stanje na prometnicama reporteru Dnevnika Nove TV Vanji Margetiću odgovorila je Zvjezdana Horvat iz HAK-a.

"Situacija je nešto bolja nego što smo očekivali. Gužve su nešto manje, obično se u povratku razrijedi gustoća prometa i razvuče se na cijeli dan. Ipak, očekujemo onaj zadnji val u večernjim satima. Vozači koji će se tada naći na cesti moraju se pripremiti na povremenu vožnju na koloni i kraće zastoje", objasnila je.

Što se tiče radova, kazala je da ima dobrih vijesti za sve vozače koji se vraćaju iz Slavonije prema Zagrebu. "Danas je krenula nova regulacija prometa. U zoni radova između čvora Križ i naplatne postaje Zagreb -istok, tamo se u smjeru Zagreba vozi po dvije trake. U smjeru Lipovca jednom trakom", dodala je Horvat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slijedi očevid Strašna prometna nesreća: Biciklist preminuo u vozilu hitne pomoći nakon sudara s teretnim vozilom

Nova regulacija prometa, vjeruje, znanto će olakšati protok prometa, posebno u večernjim satima. "Građani ne moraju brinuti - iako je promet pojačan. Iz smjera granični prijelaza s BiH dolazi dosta vozila, ipak će se proći nešto lakše. Gužve će biti i na autocesti A1 u smjeru unutrašnjosti pa se kraća zadržavanja mogu najaviti na naplati Lučko i Demerje", zaključila je.

Na cestama je i puno motociklista. Horvat je kazala da promjenjive vremenske prilike nejdu u prilog vožnji motocikima, pogotovo ne po gradskim prometnicama.

Pročitajte i ovo Branko Bačić Gost Dnevnika Nove TV Bačić o obnovi nakon potresa: "Svi projekti bit će završeni u roku, no imamo velik izazov." Otkrio i što će biti sa zamjenskim kućama u Zagrebu

"Svima nam treba puno više ozbiljnosti i odgovornosti u prometu, malo više vozačke kulture. Apeliramo na motocikliste da poštuju prometne propise i ograničenja, osobito u gradskom prometu - da ne voze slalom između vozila koja čekaju na semaforiziranim raskrižjima. To su vrlo opasne situacije, pogotovo sada u Zagrebu kada se zbog radova na Zagrebačkoj obilaznici dio kamionskog prometa preselio na gradske prometnice", rekla je za kraj Zvjezdana Horvat iz HAK-a.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene